BeogradLajkovacVesti

Lajkovac održana 6. sednica Veća opštine

Izveštaj o realizaciji budžeta u predhodnih devet meseci bio je jedna od najvažinijih tačaka 6. sednice koju je u ovom sazivu održalo Veće opštine Lajkovac. Realizacija budžeta u prvih devet meseci na strani prihoda je 78 odsto. Na strani rashoda oko 55 procenata, što je imajući u vidu sve okolnosti iznad očekivanog. Tokom sednice razmatrano je ukupno 11 tačaka dnevnog reda, većina ih se odnosila na probleme socijalne zaštite. Dve tačke dnevnog reda bile su vezane za rad PU “Leptirić“ Lajkovac.  Većnici su obavešteni i o odluci opštine Mionica da istupi iz Zajedničkog pravobranilaštva  grada Valjeva i opština  Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina. Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je najavio da će tokom naredne godine najverovatnije i ovog pravobranilaštva istupiti opštine Ljig i Lajkovac.

lajkovac1Veće opštine Lajkovac razmatralo je 11. tačaka dnevnog reda na 6. redovnoj sednici. Najvažnija tačka bila je vezana za devetomesečni izveštaj o realizaciji budžeta. Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je istakao da će realizacija budžeta do kraja godine i na strani prihoda i na strani rashoda biti na nivou prošlogodišnje.  Imajući u vidu sve otežavajuće okolnosti i probleme koji su pratili ovu godinu, takvo izvršenje budžeta je iznad očekivanog.

lajkovacDve tačke dnevnog reda tokom sednice bile su vezane za vrtić “Leptirić“ , reč je o izveštaju o radu za ovu kao i plan rada za narednu godinu. Većina tačaka i ovoga puta bila je vezana za socijalna davanja.

Prevelik broj predmeta i neefikasnost u radu osnovni su razlozi zbog kojih je opština Mionica izašla iz Zajedničkog pravobranilaštva  grada Valjeva i opština  Lajkovac, Ljig, Mionica i Osečina. Većnici su obavešteni o ovoj odluci, a predsednik Živković je najavio da će to isto učiniti i opštine Lajkovac i Ljig koje će osnovati zajedničko pravobranilaštvo bez Mionice i Osečine.

lajkovac 3Ni ovo veće nije proteklo bez tačke vezane za interventno snabdevanje vodom više korisnika. Takođe čak dve tačke bile su vezane za nadoknadu štete koju su pričinili psi lutalice.

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA