BeogradLajkovacVesti

Krizni štab opštine Lajkovac doneo nove mere

 Krizni štab opštine Lajkovac je odlučio da neće biti uvedena vanredna situacija ali i doneo dodatne mere. Prva odluka je da sve programe odlože ili održe bez prisustva publike:  Kulturni centar, Biblioteka i Turistička organizacija. Druga odluka vezana je za zaposlene koji to mogu da rade od kuće. Treća mera vezana je za Sportski centar. Centar je zatvoren za sve korisnike osim prve timove odbojkaškog i košarkaškog kluba koji se još uvek takmiče. Naloženo je nadležnim inspekcijama ali i policijskoj stanici da u okviru svojih nadležnosti kontrolišu primenu mera. Predsednik opštine Andrija Živković je istakao da je preporučena nulta tolerancija na nepoštovanje mera.  U opštini Lajkovac zaraženo je u ovom trenutku 116 osoba, troje je hospitalizovano, broj pregleda je višestruko povećan toko prethodne nedelje.

krizni stab 1Očigledno nepoštovanje propisanih mera dovelo je do naglog pogoršanja epidemiološke situacije opštine Lajkovac. Nakon slavskih poslava početkom predhodne nedelje broj pregleda u Covid ambulanti u Lajkovcu je bio oko 80. Broj pozitivnih osoba je bio dvocifren. Tokom  ovog vikenda na jednom sportskom dešavanju broj ljudi je bio preko sto i to van stadiona. Vanredna situacija se za sada neće uvoditi. Na današnjoj sednici propisane su nove mere i dogovorena nulta tolerancija za nepoštovanje istih.

krizni stab 2 Epidemiološka situacija u obrazovnim ustanovama je za sada stabilna, odustalo se od online nastave. U osnovnoj školi je pozitivno 3 prosvetna radnika i 5 učenika, srednja škola od početka godine funkcioniše po principu online nastave. U predškolskoj ustanovi pozitivno je 4 zaposlena. Kada je reč o ostalim javnim ustanovama bitnim za funkcionisanje grada u Policijsko stanici je troje zaposlenih pozitivno , u Opštinskoj upravi je jedan zaražen korona virusom.

Krizni štab je upozorio da je u poslednjih nekoliko dana došlo do naglog pogoršanja epidemiološke slike, zabeleženo je preko 40 novih slučajeva na korona virus.  Uz apel građanima da se pridržavaju svih neophodnih mera predsednik opštine Andrija Živković još jednom napominje da će kaznena politika biti najrigoroznija i da tolerancije za nepoštovanje mera neće biti.

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA