BeogradLazarevacVesti

Pokreni projekat – Uključi se u kreiranje budžeta

“Pokreni projekat – uključi se“ naziv je nove aplikacije na sajtu GO Lazarevac. Pomoću ove aplikacije se mogu predložiti projekti koji će biti finansirani iz budžeta GO Lazarevac naredne godine. Građani će moći da predlože svoje prioritetne projekte do 7. decembra. Na taj način građani uzimaju učešće u kreiranju budžeta naše opštine  za 2021. godinu. Takođe postoji mogućnost da svoje predloge popunjavanjem formulara svi zainteresovan podnesu u zgradi GO Lazarevac. Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević  naglasio je da lokalno rukovodstvo po prvi put zvanično, na ovakav način i u ovakvom kapacitetu realizuje ovaj projekat. Stević je istakao da je budžet za 2021. godinu smanjen u odnosu na ovogodišnji 20 odsto i da će iznositi  oko 980 miliona dinara.

budžet fotke predlozi 1Svi zainteresovani do 7. decembra online ili u zgradi opštine mogu predložiti svoje prioritete. Koji će to projekti na predlog građana biti realizovani sredstvima iz opštinskog budžeta, biće poznato početkom naredne nedelje. Predstednik GO Lazarevac Bojan Stević istakao je da će građani po prvi put na ovakav način učestvovati u kreiranju budžeta za narednu godinu.

budžet fotke predloži 2Svoje predloge građani će moći da podnesu popunjavanjem  formulara do 7. decembra,  i to na dva načina. Prvi je online, putem aplikacije na sajtu GO Lazarevac. Kako bi se sprečile zloupotrebe samo jedan formular se može popuniti sa jedne IP adrese.

Građani takođe mogu i lično popuniti formular u zgradi GO Lazarevac. Ovi formulari su numerisani i popunjavaju se na licu mesta a zatim ubacuju u kutiju.

Budžet fotke predloži 3Rezultati će biti poznati već početkom  naredne nedelje , kada će javnost biti obaveštena o rezultatima i koji su to projekti po prioritetima. Stević je podsetio građane  da predlažu samo one projekte u okviru nadležnosti GO Lazarevac , koji se mogu finansirati iz opštinske kase.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA