BeogradLajkovacVesti

Održana sedma sednica Opštinskog veća opštine Lajkovac

 

Veće opštine Lajkovac održalo je sedmu sednicu na kojoj je razmatrano tri tačke dnevnog reda. Najvažnija tačka odnosila se na pripremu budžeta opštine Lajkovac  za narednu godinu. Budžet opštine Lajkovac ostaće na istom nivou kao i ovogodišnji. Na sednici je razmatran i program održavanja saobraćajnica u zimskom periodu i čišćenja snega i leda.

Veće LajkovacNa sednici opštinskog veća opštine Lajkovac razmatrano je tri tačke dnevnog reda. Najvažnija se odnosila na uputstvo za pripremu budžeta opštine Lajkovac za narednu godinu. Okvir budžeta će ostati sličan kao i u ovoj godini. Pored redovnih prihoda opština Lajkovac računa i na Fond rente, određena sredstva koja su planirana ugovorima sa JP EPS, projekte koje će realizovati u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja. U opštinskoj kasi biće manje 120 miliona dinara to su sredstva programa za ekologiju.

Predsednik opštine Lajkovac očekuje tešku budžetsku godinu ali ističe da će ipak i u narednoj godini svi programi koji se finansiraju iz budžeta ostati na istom nivou.

veće lajkovac 2Sredstva će biti opredeljena i za opremanje Srednje škole “17. septembar“. Sledeće godine planirana su sredstva i za ugradnju bezbednosnih kamera, one će obuhvatiti 14 raskrsnica i prilaze gradu. Određeni projekti biće realizovani u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja, Putevima Srbije i nadležnim ministarstvima. U planu je početak izgradnje fiskulturne sale u Jabučju, rekonstrukcija jaslenog dela u PU “Leptirić“ Lajkovac. Kako se očekuje budžet će biti usvojen na poslednjoj skupštinskoj sednici u ovoj kalendarskoj godini, koja će biti i jedina ovog meseca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA