BeogradLazarevacVesti

Prijavljivanje za besplatan boravak u banjama do 15. aprila

U prostorijama Udruženja penzionera Lazarevac do 15. aprila svi penzioneri koji ispunjavaju uslove mogu se prijaviti za desetodnevni besplatan boravak u banjama i lečilištima Srbije. Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije odobrio je besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima za 106 penzionera sa teritorije lazarevačke opštine, što je za deset više nego prethodne godine.

Besplatni boravci u banjama

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Srbije raspisao je oglas za prijem zahteva penzionera za besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima. Pravo na boravak od 10 dana u rehabilitacionim centrima imaju svi penzioneri čija mesečna primanja nisu veća od 24.980 dinara i koji to pravo nisu koristili u poslednjih pet godina. Prijave se podnese do 15. aprila penzionerskim organizacijama u mestu prebivališta.

Uslov za besplatno lečenje je da penzioneri žive u Srbiji, da nemaju drugih primanja osim penzije i da poslednjih pet godina nisu iskoristili ovo pravo. Zahtev za besplatno lečenje imaju i penzioneri koji primaju deo srpske i inostrane penzije, ali samo pod uslovom da taj iznos ne prelazi prosečnu penziju od 24.980 dinara.

Besplatni-boravci

Uz prijavu za upućivanje na besplatno lečenje penzioner mora da priloži poslednji penzijski ček ili karticu, dokaz o visini penzije ostvarene po međunarodnim ugovorima, raspoloživu medicinsku dokumentaciju kao i da navede jednu od tri banje u koje bi želeo da ide, a koja nije kontraindikovana njihovoj bolesti.

Sve informacije mogu se dobiti na broj telefona 011-8123-881.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA