BeogradLazarevacVesti

Komunalno i građani u akciji za lepši Lazarevac

U cilju uređenja i ozelenjavanja zelenih površina u okviru stambenih naselja u Lazarevcu, JPKP “Lazarevac” pozvalo je sugrađane da se prijave za učešće u akciji “Ozelenimo Lazarevac” i time doprinesu kvalitetnijem, uređenijem i  zdravijem neposrednom okruženju. U tu svrhu JPKP „Lazarevac” organizovao je promotivni štand u parku “Vrtić”. Građani se za ovu akciju mogu prijaviti popunjavanjem obrasca ili na sajtu JPKP „Lazarevac”.

Na inicijativu zaposlenih a u cilju uključivanja stanara i zajednice stanara u uređenje prostora ispred i oko stambenih zgrada, kako bi  mogli bolje da brinu i više uživaju u svojoj neposrednoj životnoj sredini, JPKP „Lazarevac“ pokrenulo je akciju “Ozelenimo Lazarevac“. Svi zainteresovani mogu se informisati i uputiti svoje predloge kako u neposrednom kontaktu sa radnicima lazarevačkog komunalnog preduzeća na organizovanim štandovima ili popunjavanjem ankete na sajtu ovog preduzeća.

Biljana Đurović
Biljana Đurović

Građani će odlučivati da li žele da se posadi drveće ili cveće, da se niveliše zelena površine, orezivanje i okopavanje sadnog materijala, farbanja klackalica i dečijeg mobilijara. Akcija ne uključuje građevinske radove, izrade staza i platoa – rekla je Biljana Đurović, referent za podoizanje i održavanje zelenih površina JPKP „Lazarevac“.

Uređenje zelenih površina finansiraće se iz budžeta GO Lazarevac, a neki projekti biće realizovani zajedničkom akcijom JPKP „Lazarevac“ i samih građana. Cilj je da se javne površine najpre urede po želji i meri građana a zatim da se motivišu sugrađani da čuvaju okruženje i pravilnim ophođenjem prema životnoj sredini učine grad lepšim i boljim.

Milisav-Krstović
Milisav Krstović

Mislim da je akcija koja je pokrenuta mnogo dobra, to je nešto novo u našem gradu, mislim da će građani prepoznati, neka daju predloge svoje. Sve što budemo mogli, zajedno ćemo to uraditi. Kada oni učestvuju zajedno sa našim ljudima, mislim da će voditi više računa o svemu – dodao je Krstović.

Vrtic-2

U cilju promocije ove akcije i u narednom periodu zaposleni JPKP „Lazarevac“ će organizovati štandove u najposećenijim delovima javnih površina i centru grada, kako bi svojim idejama i predlozima učešće u ovoj akciji uzeo što veći broj građana. Akcija će trajati tokom cele godine, ali za predloge u okviru prolećnih radova predlozi se mogu predati do kraja aprila.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA