BeogradVesti

Subvencije za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Nacionalna služba za zapošljavanje dala je subvenciju za zapošljavanje osobama sa invaliditetom i u saradnji sa gradskom upravom predstavila opremu koja je poslodavcima potrebna da bi te osobe mogle kvalitetnije da rade.

Član gradskog veća i predsednik Saveta za zapošljavanje Dragomir Petronijević ističe da su osobe sa invaliditetom koje prođu obuku vredni radnici i da koriste priliku koja im se pruži na svakom radnom mestu.

Prostorije Skupštine Grada Beograda bile su danas domaćin prezentacije subvencija koje Nacionalna služba za zapošljavanje daje za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, u organizaciji Saveta za zapošljavanje Grada Beograda i udruženja „Beli štap”.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević istakao je da Grad Beograd prati podsticaje koje obezbeđuje Nacionalna služba za zapošljavanje, a u saradnji sa partnerima radi na uklanjanju svih barijera. Petronijević je rekao da mnogi poslodavci nisu informisani o aparatima i pomagalima koji osobama sa invaliditetom olakšavaju obavljanje širokog obima poslova.

Prema njegovim rečima, Nacionalna služba za zapošljavanje daje posebne podsticaje za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

Zamenik direktora Filijale Beograd NSZZ Siniša Knežević naglasio je da u ovom trenutku u Beogradu postoji 1.870 nezaposlenih osoba sa invaliditetom, koje se nalaze u evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje.

Predsednica udruženja „Beli štap” Vesna Nestorović zahvalila je prisutnima i istakla da uključivanje osoba sa invaliditetom u društvene tokove više nije samo slovo na papiru.

Važno je da osobe sa invaliditetom žive i funkcionišu zajedno sa ostalima, a ne pored njih. Ovakve prezentacije mnogo znače i sigurna sam da ćemo se u to uveriti već sledeće godine kada brojke budu svedočile o porastu broja zaposlenih osoba sa invaliditetom – rekla je Vesna Nestorović.

Na prezentaciji su izloženi i aparati pomoću kojih osobe sa invaliditetom, konkretno slabovide i slepe,  mogu da obavljaju širok spektar poslova vezanih za računare. Izloženi su Brajeva lupa, Brajev štampač, Brajev redak, kao i specijalizovane tastature i miševi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA