BeogradLazarevacVesti

Za neuređenu obalu pored nekategorisanog puta kazne za vlasnika parcele

Predstavnici GO Lazarevac održali su konferenciju za medije na kojoj su apelovali na vlasnike parcela da svoja imanja ordžavaju i čiste šiblje pored nekategorisanih puteva. Odluka o zaštiti i održavanju nekategorisanih puteva stupila je na snagu 26. juna prošle godine a ta odluka obavezuje vlasnike parcela pored istih da svoje imanja uređuju, dok je čišćenje nekategorisanih puteva obaveza JP za izgradnju Lazarevca. Da bi odluka imala puni smisao propisane su i kaznene odredbe za sve one koji ne budu poštovali ovu zakonsku regulativu.

Ovom odlukom jasno su definisane i obaveze vlasnika odnosno korisnika zemljišta uz nekategorisane puteve. Treba napomenuti da će kontrolu nad poštovanjem odredaba ove odluke vršiti Odeljenje za inspekcijske poslove Uprave GO Lazarevac, koje će kako je predviđeno ovom Odlukom imati mogućnost izricanja novčanih kazni za sve one koji je ne budu poštovali.

Nenad-Bačanac
Nenad Bačanac

Ovaj put ne apelujemo nego upozoravamo građane da će inspekcija bez upozorenja obilaziti mesne zajednice i odmah izricati kaznu zbog nepoštovanja odluke – rekao je Nenad Bačanac, član Veća.

Načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove Uprave GO Lazarevac, iskoristio je ovu priliku da pozove sve vlasnike parcela pored nekategorisanih puteva da urede obale i kanale, nakon čega će komunalni inspektori započeti sa oštrom primenom kaznenih odredbi ove odluke.

Miroslav-Milosavljević
Miroslav Milosavljević

Za sve one koji nepoštuju odredbe ove odluke predviđene su kaznene odredbe. I to za fizičko lice predviđen je prekršajni nalog u iznosu 10.000 dinara, za preduzetnike u iznosu od 20.000 dinara i iznos 50.000 dinara za pravna lica – rekao je Milosavljević.

Na teritoriji GO Lazarevac ima preko 60 km nekategorisanih puteva.

Aleksandar-Bulatović
Aleksandar Bulatović

Komunalna inspekcija jednom mesečno će nakon izlaska na teren izveštaj podnositi članovima Veća, kako bi utvrdili da li inspekcija svoj posao obavlja u skladu sa zakonom ali i da li vlasnici ispunjavaju svoje obaveze – rekao je Aleksandar Bulatović, član Veća.

Komunalna inspekcija do sada je na teren izlazila na poziv građana ili predsednika mesnih zajednica. Od  sada će se kontrola vršiti svakodnevno a već u petak komunalni inspektori obići će Velike Crljene, Dudovicu, Čibutkovicu, Barzilovicu, Županjac i Brajkovac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA