BeogradLazarevacVesti

Delegacija Slovenije u dvodnevnoj poseti Lazarevcu

Delegacija opštine Trbovlje iz Slovenije na čelu sa predsednicom Jasnom Gabrič boravi u dvodnevnoj poseti Gradskoj opštini Lazarevac. Tim povodom slovenačku delegaciju primio je predsednik Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić.  Na sastanku je najavljeno da će slovenačka delegacija pomoći rekonstrukciju nekadašnjeg spomenika koji se nalazi kod crkve Svetog Velikomučenika Dimitrija i Lovačkog doma, koji je podignut 1975. godine u znah zahvalnosti Lazarevčanima koji su primili izbegle Slovence tokom Drugog svetskog rata.

Na konferenciji za medije predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić je naveo da su opštine Trbovlje i Lazarevac u prethodnih godinu dana sarađivale na najvišem nivou a rezultat te dobre saradnje je, između ostalog i poseta privrednika Lazarevca i učenika ovoj slovenačkoj opštini.

Poseta

Predsednica opštine Trbovlje Jasna Gabrič u ime svoje delegacije zahvalila se predstavnicima Gradske opštine Lazarevac na gostoprimstvu i toplom prijemu. Ona je najavila da će slovenačka delegacija i Ambasada te zemlje u Beogradu pomoći rekonstrukciju nekadašnjeg spomenika koji je podignut 1975. godine u znah zahvalnosti Lazarevčanima koji su primili izbegle Slovence tokom Drugog svetskog rata.

Jasna-Gabrič
Jasna Gabrič

Mi smo pre dolaska u Lazarevac posetili našu ambasadu u Beogradu i od našeg ambasadora dobili obećanje da će pomoći rekonstrukciju i obnavljanje tog spomenika. Za dan republike Slovenije, delegacija opštine Lazarevac će po pozivu biti na prijemu, a nakon toga će otpočeti realizacija rekonstrukcije ovog spomenika – dodala je Jasna Gabrič.

Dvodnevna radna poseta delegacije Trbovlja bila je prilika da se posle više od tri decenije sretnu stari prijatelji.

Da je saradnja Trbovlja i Lazarevca na sve većem nivou govori i podatak da su članovi  Udruženja građana „Stopama pobednika“ nedavno boravili u poseti Mladinskom centru u Trbovlju kako bi se dogovorili konkretni potezi za naredni projekat koji je planiran za 18.maj.

Delegacija-Slovenije

Predviđeno je da po četiri dečaka i devojčica starosti između 13 i 15 godina borave u Trbovlju kao gosti Mladinskog centra, dok bi poseta slovenačke dece trebalo da bude realizovana tokom juna meseca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA