BeogradKulturaLajkovac

Književno veče na kojem je predstavljena knjiga „First take“ autora Radovana Puletića

Kulturni centar „Hadži Ruvim“ Lajkovac organizovao je književno veče na kojem je predstavljena knjiga „First take“ autora Radovana Puletića. Ovo je treća knjiga, odnosno zbirka eseja, Radovana Puletića koji se pisanjem bavi skoro 30 godina. Sva sredstva koja su prikupljenja prodajom knjige biće donirana socijalno ugroženoj porodici Stanković iz Lajkovca.

Promocija-knjige-“First-take“.docx

Sam naslov knjige autora Radovana Puletića navodi nas na činjenicu da u ovoj knjizi verovatno nema i neće biti ponavljanja. U njoj su na jednom mestu sabrane priče koje je autor poslednjih sedam godina objavljivao u Glasu Tamnave. Knjigu „First take“ objavila je Ustanova za kulturu i sport Ub, kao drugi naslov u ediciji „Istorija Uba: grad i ljudi“ – jedna kulturna niša u Srbiji. Nakon ubske promocije, čitalačka publika u Lajkovcu imala je priliku da u skoro sat vremena uživa u bogatom programu.

Moderator same promocije bio je autor koji je govorio svoje tekstove, dok su mu pomoć na sceni pružili i glumci ubskog pozorišta ali i muzičari.

Radovan-Puletić
Radovan Puletić

Promocijom ove knjige Kulturni centar se pridružuje humanitarnoj akciji „Budimo ljudi“, koju organizuje Učenički parlament STŠ „17. Septembar“ iz Lajkovca. Sredstva prikupljena prodajom knjige, po ceni od 400 dinara, biće donirana socijalno ugroženoj porodici Stanković iz Lajkovca. Sav prihod od prodaje knjiga i na promociji u Ubu, Radovan Puletić donirao je u humanitarne svrhe.

Promocija-2

Književnoj večeri u Lajkovcu prisustvovao je veliki broj građana, kao i predstavnici lokalne samouprave. Radovan Puletić (1963) po zanimanju je pravnik, a pisanjem se bavi skoro tri decenije na jedan originalan i literarno prepoznatljiv način. Do sada je objavio zbirke tekstova „Brat“ i „Krvni prijatelji“. Oženjen je i otac dvoje dece. Živi i radi na Ubu.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA