BeogradLazarevacVesti

Vanbolničko porodilište u Lazarevcu do kraja avgusta

Radove u okviru treće faze izgradnje vanbolničkog porodilišta u Lazarevcu obišao je gradski menadžer Goran Vesić u društvu državnog sekretara u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Bojana Stevića, predsednika GO Lazarevac Bojana Sinđelića i rukovodstva DZ “Dr Đorđe Kovačević“.

Poseta-Vesića

Vesić je istakao da projekat vredi 120 miliona dinara, polovinu je obezbedila GO Lazarevac, preko kapitalnog budžeta Grada Beograda, a drugu polovinu sredstava je obezbedila Vlada Srbije preko Evropske investicione banke.

Bojan-Vesić
Goran Vesić

Za ove četiri godine posetio sam zaista puno objekata koje smo izgradili bez obzira da li su škole, bolnice, iz socijalne ili dečije zaštite, ali ovo je jedan od najdražih, zato što znam koliko su se ljudi iz GO Lazarevac borili da se ovo desi u Lazarevcu. Mi se nalazimo na gradilištu prvog vanbolničkog porodilišta posle 40 godina, a do kraja leta ovaj objekat će biti završen i otvoreno prvo porodilište u Lazarevcu. Ovo je veoma važno za Lazarevac u kome se rodi nešto više od 600 beba, od toga se samo 150 žena porodi u sadašnjem porodilištu – rekao je Goran Vesić.

Predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić zahvalio se gradskom menadžeru Goranu Vesiću i državnom sekretaru Bojanu Steviću i naglasio da je cilj ovog rukovodstva da se građani Lazarevca osećaju kao ravnopravni građani Beograda.

Bojan-Sinđelić
Bojan Sinđelić

U protekle četiri godine, zahvaljujući Vladi Republike Srbije, Gradu Beogradu i Evropskoj investicionoj banci ostvariće se dugogodišnji san Lazarevčana. Cilj nam je bio da Lazarevčani ostanu u Lazarevcu i imaju sve uslove neophodne za normalan život. Time ćemo pokazati da vodimo odgovornu socijalnu politiku, a rezultati se vide već ovde – rekao je Sinđelić.

Bojan Stević državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave rekao je da je ovo samo početak saradnje između Vlade Srbije, Grada Beograda i lokalne zajednice i najavio nove projekte.

Bojan-Stević
Bojan Stević

Ovo je samo početak ulaganja u mnoge opštine širom Srbije, a pogotovo u opštinu Lazarevac. Potpisan je ugovor za zamenu celokupne stolarije Doma zdravlja „Dr Đorđe Kovačević”, u visini od 24 miliona dinara, a očekuje nas i zaključenje ugovora o donaciji dva transportna vozila za prevoz pacijenata – rekao je Stević.

Poseta-Gorana-Vesića

Direktor DZ “Dr Đorđe Kovačević“ zahvalio se gradskom menadžeru i državnom sekretaru na poseti i naglasio da je površina ovog objekta koji se gradi po najsavremenijim standardima 1300 metara kvadratnih, i obuhvatiće dispanzer za zdravstvenu zaštitu žena i vanbolničko porodilište.

Poseta-Gorana-Vesića-1

Prilikom obilaska objekta gradski menadžer Goran Vesić je podsetio da Grad Beograd od 1. jula obezbeđuje po 10.000 dinara za svaku porodilju na teritoriji grada, pored toga obezbeđuje dodatnih 25.000 dinara za sve porodilje koje su slabijeg materijalnog stanja i podsetio na vladine mere populacione politike, dodajući da se Beograd na ovaj način uključuje u realizaciju vladinih mera i dodatno pomaže svojim sugrađankama. Gradski menadžer je najavio da će Grad Beograd u budućnosti voditi računa da više vrtića radi i posle radnog vremena, kao i da se razmišlja o tome da se vrtići urade u našim javnim preduzećima koja imaju više od hiljadu zaposlenih.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA