Vesti

U sredu ceo Lajkovac bez vode od 07-15h

Po obaveštenju iz JPKP “Lazarevac”, zbog otklanjanja kvara na magistralnom cevovodu Ø500 Nepričava- Lazarevac u mestu Ćelije,  18. aprila u periodu od 7h do 15h bez vode će biti korisnici cele opštine Lajkovac. Po rečima direktora JPKP „Lazarevac“ Milisava Krstovića broj kvarova kako na primarnom tako i sekundarnom cevovodu je povećan, a dnevno se obavi čak 12 intervencija.

Voda-3

Od početka aprila učestali su kvarovi  na mreži vodovodnog sistema “Peštan“, što se na osnovu dugogodišnje prakse moglo i očekivati u ovom periodu godine, ipak rekordan broj intervencija posebno na delovima cevovoda koji su rađeni pre nekoliko decenija i za koje je teško naći rezervnu opremu, pred ispit stavljaju zaposlene JPKP ali i strpljenje potrošača. Pored sekundarnog posebne probleme predstavljaju kvarovi na primarnom cevovodu Ø500.

Sanacija kvarova na mreži bez obzira na njihov broj i kompleksnost mnogo je manji problem od  trenutnog stanja na izvorištima i Peštan i Nepričava. Za nove kapacitete potrebno je blizu 60 miliona dinara, po rečima direktora JPKP „Lazarevac“ Milisava Krstovića sredstva se očekuju iz opštinskog budžeta.

Voda-2

Sistem vodovoda JPKP „Lazarevac“ čini između ostalog 350 kilometara mreže, srce mreže je magistralni cevovoda koji je od fabrike vode “Nepričava“ do reke Kolubare u najvećoj meri liven gvozdeni, a od Kolubare do Lazarevca od azbestnih cevi. Učestale intervencije su deo preventivnog delovanja kako bi se sprečile veće havarija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA