BeogradVesti

Završen dečiji park u naselju Miljakovac

Gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić i direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević prisustvovali su danas završetku radova na uređenju prvog dečijeg parka u naselju Miljakovac III.

Beo info 4

Vesić je istakao da je park uređen u dogovoru sa preduzećem „Srbijašume”, dok je „Zelenilo – Beograd” postavilo rekvizite u skladu sa ambijentom Manastirske šume u kojoj se smestio novi kutak za decu.

Izgradnja ovakvih i sličnih sadržaja podiže kvalitet života ljudi u prestonici. Bitno je da građani u blizini svojih domova imaju mogućnost za odmor i relaksaciju. Mesta gde se deca bezbedno igraju, a stariji sugrađani mogu da odigraju partiju šaha ili prošetaju u lepom okruženju – ukazao je gradski menadžer.

On je naveo da je za poslednje četiri godine uređeno 77 sličnih dečijih igrališta, 29 teretana na otvorenom, 35 sportskih terena i pet parkova za pse, kao i 25 skverova i platoa.

U te projekte se ne računaju veliki infrastrukturni projekti poput rekonstrukcije Pionirskog parka, parka Ušće ili Gradskog parka u Zemunu, zbog čega slobodno mogu da kažem da se u poslednjih nekoliko decenija nikada više nije ulagalo u uređenje parkova i javnih površina u Beogradu – ukazao je Vesić.

Beo info 1

On je dodao da se parkovi u poslednje četiri godine grade u svim delovima Beograda i najavio njihovu izgradnju u svim delovima gde nedostaju.

Kocić je istakao da je izgradnja prvog parka za decu u naselju Miljakovac III primer dobre saradnje Grada Beograda, javnih preduzeća i lokalne samouprave. On je precizirao da je u poslednje četiri godine u Rakovici napravljeno osam parkića za decu, šest teretana na otvorenom i pet sportskih terena, zbog čega je zahavalio Gradu Beogradu na podršci.

Stanojević je dodao da je „Zelenilo – Beograd” doniralo rekvizite za novi park, kako bi se žiteljima Miljakovca III omogućilo da se organizovano druže i uživaju u prirodi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA