BeogradVesti

Međunarodni kongres kardiologa u Beogradu

U Beogradu se održava 12. skup interventnih kardiologa iz Srbije, regiona i sveta. Cilj kongresa je razmena iskustava i znanja koji će doprineti boljem i kvalitetnijem lečenju pacijenata u našoj zemlji koja je i dalje medju vodećima u svetu po broju obolelih od kardiovaskularnih bolesti.

Srbija je jedna od zemalja koja prednjači po broju kardiovaskularnih oboljenja. Svoj naučni doprinos rešavanju akutnih problema u toj oblasti medicine ponudili su učesnici skupa na kojem su se okupili eminentni domaći i strani stručnjaci koji se bave interventnom kardiologijom. I ovoga puta cilj kongresa je prenos interventnih procedura iz oblasti koronarne patologije iz četiri centra: Kliničkog centra Srbije, Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje i Novi Sad i Kliničkog centra Niš .

cardiology_ehr_system

Interventna kardiologija je metoda koja je pre nepunih trideset godina počela da se razvija u Srbiji i primenjuje se za sada u 17 zdravstvenih centara.

Učešće su pored istaknutih interventnih kardiologa iz Srbije uzeli i poznati eksperti u ovoj oblasti iz inostranstva. Tokom kongresa uporedo sa prenosima uživo iz kateterizacionih laboratorija organizovana su predavanja  i održane dve sesije za medicinske sestre iz angio sala.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA