BeogradLazarevacVesti

Nastavljena građevinska sezona u GO Lazarevac

Građevinska sezona na teritoriji GO Lazarevac, naročito kada je putna infrastruktura u pitanju, u punom je jeku. Privode se kraju radovi na asfaltiranju puta Kruševica-Vreoci, a radovi su se izvodili u mesnim zajednicama “Momčilo Pavlović” i “Zagorka Dragović”. Po rečima predsednika opštine Bojana Sinđelića, očekuje se, nakon pet godina, i završetak Glavne lazarevačke ulice, a u ovoj godini biće rekonstruisane i ulice Kralja Petra I i Janka Stajčića. Projekat vodosnabdevanja od bitnog je značaja kako za rukovodstvo tako i za građanstvo, napomenuo je Sinđelić.

Lepo vreme iskoristili smo za nastavak radova, a ove godine pored završetka vanbolničkog porodilišta, u GO Lazarevac, akcenat će biti stavljen na uređenje putne infrastrukture. Moram da napomenem da smo samo u prošloj godini uspeli da asfaltiramo preko 50 km puteva a plan nam je da u ovoj godini rekonstruišemo i ostale putne pravce – rekao je Sinđelić.

Bojan-Sinđelić
Bojan Sinđelić

Nakon pet godina nazire se završetak glavnog lazarevačkog šetališta. Po rečima predsednika završetak radova u Karađorđevoj ulici biće svečano obeležen.

Glavna-ulica

Najmlađe sugrađane ali i sve rekreativce obradovaće vest da će ove godine početi i izgradnja balon hala kod osnovne škole „Vojislav Voka Savić“. U ovoj godini počeće i rekonstrukcija dve najprometnije ulice u Lazarevcu, ulice Kralja Petra Prvog i Janka Stajčića. Proširenje vodovodne i kanalizacione mreže, kao i vodosnabdevanje južnog dela opštine u okviru projekta Stubo Rovni, biće primarni zadatak rukovodstva opštine.

Očekujemo i nove investicije, konkretno u pogledu objekta stare firme „Petar Velebit“. Ostaje nam da završimo i put Dudovica-Brajkovac a u naredne dve godine planirano je da na teritoriji opštine Lazarevac svi nekategorisani putevi budu stavljeni pod asfalt – rekao je Sinđelić.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA