BeogradLazarevacVesti

Gradski park u Lazarevcu na meti vandala

Nepoznati počinioci su tokom proteklog vikenda oštetili deo mobilijara i uništili mlade sadnice u novoizgrađenom Gradskom parku. Pored materijalne štete najviše su izgubili najmlađi Lazarevčani, sportisti i rekreativci koji sve češće svoje slobodno vreme provode na terenima ili trim stazi jedinog većeg parka u gradu. Direktor JPKP „Lazarevac“ Milisav Krstović apelovao je na sve sugrađane da spreče ovakve incidente i ličnim primerom pokažu kako se čuva javna svojina.

park

Prvi prolećni sunčani dani napunili su prostor novoizgrađenog lazarevačkog Gradskog parka, koji polako postaje omiljeno mesto okupljanja mlađih ali i starijih sugrađana. Tereni za odbojku, košarku, fudbal, trim staze, dečiji mobilijar, zelenilo i brojne klupe  na raspolaganju su svima koji svoje slobodne trenutke žele da provedu u prirodi. Nažalost i ovoga puta nepoznatim počiniocima draže je da pokvare ono što je tek napravljeno i što tek treba da preraste u prelepu parkovsku površinu nego da daju svoj lični doprinos u formiranju okruženja u kome će uživati buduće generacije.

parkk

Na jedini veći park građani Lazarevca su čekali decenijama, da bi se ovaj san ostvarilo bilo je neophodno više desetina miliona dinara opet iz budžeta, odnosno novca svih poreskih obveznika. Ipak od želje da ovaj grad dobije zelenu oazu mira i relaksacije jača je samovolja pojedinca.

Gradski-park

Za sve građane koji žele da urede i oplemene prostor u kome žive JPKP „Lazarevac“ pokrenuo je projekat “Ozelenimo Lazarevac“. Akcija traje do 20. aprila a po rečima direktora JPKP “Lazarevac“ do sada su pristigli interesantni i lepi predlozi koji će sigurno doprineti da naš grad bude lepši i uređeniji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA