LajkovacVesti

54. sednica opštinskog veća opštine Lajkovac

Na 54. sednici opštinskog veća usvojena je odluka o utvrđivanju javnog interesa u oblasti kulture, javnog informisanja i finasiranja programa nevladinih organizacija a po rečima predsednika opštine konkurs za sufinasiranje biće raspisan narednih dana.

53. sednica opštinskog veća opštine Lajkovac

Članovi veća usvojili su i listu kandidata za dodelu učeničkih stipendija u iznosu od 10 hiljada dinara. Po prvi put opština će finasirati učenike generacije a stipendiju je dobilo pet đaka.

Nakon anketiranja sugrađana, u cilju što bolje saradnje sa medijima i nevladinim sektorom, opština Lajkovac usvojila je pravilnik kojim su određeni prioriteti, odnosno mediji, koje će opština sufinasirati u 2018. godini.

53. sednica opštinskog veća opštine Lajkovac
Andrija Živković

Predsednik opštine napomenuo je da će i ove godine najveći do novca biti odvojen za pomoć crkvene objekte i napomenuo da će lokalna samopurava podržati projekte svih nevladinih organizacija i udruženje čiji projekti će biti realizovani na treitoriji opštine.

Opština Lajkovac ove godine povećala je i budžet za stipendiranje učenika za 4 odsto, pa će sa dosadašnjih 7 miliona dianara, budžet za učeničke stipendije biti povećan na 10 miliona.

Veče je usvojilo listu kandidata za dodelu učeničkih stipendija, a mesećna stipednija u iznosu od 10 hiljada dinara dodeljenja je Dušici Radovančević, Mihailu Markoviću, Ani Stanojević, Ljubici Marković i Lenki Marković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA