BeogradLazarevacVesti

Obezbeđena sredstva za postavljanje led rasvete u ulici „1300 kaplara“

Od 120 gradova i opština koje su se prijavile za korišćenje sredstava iz Budžetskog fonda za lokalne samouprave, njih 59 dobiće 320 miliona dinara za prioritetne projekte. Ugovore o prenosu sredstava je sa predstavnicima opština i gradova potpisao Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Ružić ističe da je zadovoljan što je, posle šest godina, vlada uspela da obezbedi 320 miliona dinara za realizaciju projekata za koje su aplicirale jedinice lokalne samouprave. Ta sredstva će, ukazao je, poslužiti za zadovoljenje opšteg interesa u skladu sa prioritetima koje su te opštine definisale.

Branko Ružić

Ocenio je značajnim i to što je 120 opština i gradova ove godine apliciralo za projekte, kao i što je od 171 predloga projekta dokumentacija u 90 odsto slučajeva bila ispravna.

To govori o potencijalu i kapacitetima koje jedinice lokalne samouprave sada imaju, dok je ranije bilo kritika da tih projekata nema dovoljno – rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave novinarima uoči potpisivanja ugovora sa predstavnicima opština i gradova.

Ono što je bila otežavajuća okolnost, navodi Ružić, jeste što i pored velikog broja projekata koji su stigli, a čija vrednost je više od dve milijarde dinara, ministarstvo sredstva podelilo u okviru 320 miliona koji su opredeljeni za te projekte.

 

Limitiranost sredstava omogućila je izdvajanje sredstava za samo 59 opština. Ono na čemu ću ja kao ministar insistirati jeste da se u narednoj godini fond uveća. Verujem da ćemo tu imati podršku od ministra finansija i premijerke – rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave.

Objasnio je da je ovogodišnji konkurs za projekte imao tri cilja, od kojih je najvažniji bio izdvajanje sredstava za sanaciju – škola, zgrada uprave, vodovodne i kanalizacione mreže.

U tom delu finansijska podrška omogućena je za 33 lokalne samouprave u iznosu od 262 miliona dinara. Među njima je i Gradska opština Lazarevac koja će dobiti novac za kompletno postavljanje led rasvete u ulici „1300 kaplara“. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne saouprave Bojan Stević.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA