BeogradLazarevac

Aktiv žena organizovao radionicu ručnog rada

Aktiv žena Lazarevca realizovao je projekat koji je finansiran sredstvima Saveta za treće doba GO Lazarevac. Tokom prošle i ove godine održane su radionice pletenja, heklanja i veza a krajnji produkti ovih radionica biće poklonjeni u humanitane svrhe. Članica Aktiva žena pridružile su se i žene iz Udruženja Etno domaćica, koje će takođe učestvovati u humanitarnim druženjima i akcijama i pripremati domaće proizvode.

Tokom radionica nastala su prava umetnička dela. Kape, šalovi, rukavice i drugi aksesoari a ovaj put vredne ruke članica aktiva vezle su stolnjake, prele i štrikale. I to će kažu pokloniti onima kojima pomoć bude potrebna.

Ovaj put na radionicama zasladile su se domaćim kolačima i sokovima koje pripremaju članice udruženja etno domaćica. Prirodni, domaći sokovi, džemovi i ukusne đakonije vredne domaćice takođe će pripremati za one kojima pomoć bude preko potrebna. Rešile su da udruže snage i da jedne drugima predstave ono što rade.

Zagorka-Uskoković
Zagorka Uskoković

Trenutno u ovoj organizaciji ima 20 aktivnih žena a preko 30 stalnih članova. U ovoj godini u planu je nastavka i realizacija brojni aktivnosti ovih vrednih žena, čija je misija da pomognu svojim sugrađanima kojima je pomoć preko potrebna.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA