LajkovacVesti

Opština Lajkovac izdvojila 16 miliona za razvoj poljoprivrede

Program podrške za sprovođenje poljoprivredne i ruralne politike opštine Lajkovac kao i Lokalni akcioni plan za uključivanje roma i romkinja najvažnije su odluke usvojene na 22. sednici Skupštine opštine Lajkovac. Odbornici su tokom ove sednice razmatrali ukupno deset tačaka dnevnog reda.

Skupština-opštine-Lajkovac

Na samom početku sednice pročitane su i izmene u sastavu odborničke grupe “Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje“  kojoj se priključila odbornica Kosana Grčić, ova grupa sada broji 21 odbornika. Jedna od glavnih tačaka dnevnog reda koja je usvojena na 22. sednici skupštine opštine Lajkovac bila je vezana za Program podrške za sprovođenje poljoprivredne i ruralne politike, za ovu namenu je predviđeno preko 16 miliona dinara, najveći deo od 9 miliona namenjen je za podršu mladim poljoprivrednicima, usvojene su i mere za veštačko osemenjavanje, kreditna podrška, investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, za razvoj Kačerskog meda i analiza zemljišta.

Mila-Lončar-Mitrović
Mila Lončar Mitrović

Tokom sednice usvojen je Lokalni akcioni plan za uključivanje roma i romkinja. Cilj je unapređenje položaja roma na teritoriji opštine Lajkovac za period od 2018. do 2022. godine. Ovim akcionim planom obuhvaćeno je pet oblasti: za socijalnu zaštitu, stanovanje, zapošljavanje, zdravstvenu zaštitu i obrazovanje.

Živorad-Bojičić
Živorad Bojičić

U skladu sa zakonom utvrdjen je minimalni iznos za tekuće i investiciono održavanje stambenih zgrada na teritoriji opštine, koje će građani plaćati na mesečnom nivou.

Tokom sednice usvojene su odluke o davanju na korišćenje sportsko-rekreativnih objekata Ustanovi za sport i omladinu opštine Lajkovac, a ove odluke bile su tema čak tri tačke dnevnog reda. Odbornici su usvojili i Statut biblioteke opštine Lajkovac kao i program Turističke organizacije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA