BeogradVesti

Taksisti blokirali centar Beograda

 U centru Beograda štrajkuju taksisti okupljeni oko Ugovorne privredne taksi komore Srbije. Blokirani su prilazi Trgu Slavija. Taksisti protestuju protiv liberalizacije dobijanja taksi dozvola, ali i protiv zakonskih rešenja kojim se omogućava rad mobilnim aplikacijama koje rade po principu „Ubera“ na teritoriji Srbije. Najavljuju da će protestovati sve dok se ne ispune njihovi zahtevi.

757z468_taksi

Saobraćaj je obustavljen u Beogradskoj ulici, Ulici kralja Milana, i u delu Nemanjine ulice od Resavske, gde se nalazi više vladinih ministarstava. Policija usmerava vozila na alternativne pravce.

Nacrt pravilnika o linijskom prevozu radi radna grupa pri Ministarstvu saobraćaja. Pravilnikom treba da se propiše ko i pod kojim uslovima može da dobije licencu za taksi. U radu grupe do nedavno su učestvovali i predstavnici Ugovorne komore taksista, ali su tu radnu grupu napustili i traže donošenje specijalnog zakona o taksiju.

Taksisti

Jedna aplikacija koja funkcioniše na teritoriji Srbije, Hrvatske i Austrije je „Car go“ i ona, kažu, već ima 60.000 korisnika. Cena prevoza preko aplikacije je manja od sadašnjih taksi tarifa. U toj firmi kažu da posluju po zakonu i da plaćaju porez, ali da se zalažu i da ceo sistem taksija u Srbiji bude kontrolisan.

Svaki porez je naplaćen i plaćen državi, čak se zalažemo za to i želeli bismo da se u realnom vremenu povežemo sa Poreskom upravom“ –  rekao je direktor firme „Car go“.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA