LazarevacVesti

Druženje mališana iz vrtića Maslačak na jezeru Očaga

Poznato lazarevačko izletište i rekreativna zona jezero Očaga, bilo je mesto okupljanja mališana, njihovih roditelja i vaspitača depadansa ‘’Maslačak’’ predškolske ustanove ‘’Rakila Kotarov Vuka’’. Ovaj vrtić u Šopiću ima četiri grupe i u njemu boravi preko sto mališana, a ovaj događaj bio je prilika da pokažu svoje kreativne potencijale, stečeno znanje i veštine.

vrtic-Maslacak

Prolećni dan u prelepom ambijentu jezera Očaga, ispunjen dečijom grajom, sportskim aktivnostima i druženjem sa roditeljima  rezultat je Sportskog dana koji  je organizovan na inicijativu vaspitačica depadansa ‘’Maslačak’’ u Šopiću predškolske ustanove ‘’Rakila Kotarov Vuka’’. Učešće je uzelo preko osamdeset mališana i njihovih roditelja.

vrticSopic

Igre koje su osmislile vaspitačice spojile su dve generacije, starije podsetile na davno zaboravljene igre iz detinjstva, a najmlađima otkrile nove igre.

igre

Ovo je još jedan vid saradnje roditelja i vaspitača u cilju organizovanja druženja koje će na nesvakidašnji način ispuniti aktivnosti dece.

deca

Igra je ubedljivo najomiljenija dečja aktivnost u vrtiću, i to sa jednim ili više bliskih vršnjaka, češće u radnoj sobi nego u dvorištu, pokazuje istraživanje. Na drugom mestu je igra napolju na spravama, takođe u društvu bliskih drugara. Treća po rangu omiljenih aktivnosti je crtanje i nju češće navode devojčice od dečaka. Za većinu petogodišnjaka dobar vaspitač je onaj koji se sa njima igra ili učestvuje u zajedničkim aktivnostima, a za 12 odsto onaj ko im dozvoli da se igraju onoga što vole. Ovakav vid druženja je prilika da deca i roditelji uz podršku vaspitača izgrade svoj odnos, što zbog brzine života i mnoštva obaveza imaju priliku samo u retkim tenucima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA