BeogradLazarevacVesti

Novi pravilnik za podsticajna sredstva u poljoprivredi

Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva donelo je nove izmene Pravilnika o podnošenju zahteva za podsticajna sredstva u poljoprivredi. Sredstva su namenjena za poljoprivrednu mehanizaciju, opremu i nabavku kvalitetnog priplodnog materijala za stočarstvo. Za razliku od prošle godine, kada su se zahtevi Upravi za trezor podnosili od 15. aprila do 1. jula, ove godine oni će se podnositi od 1. jula do 30. septembra. Ove godine stočari sa teritorije lazarevačke opštine moći će da konkurišu za podsticajna sredstava sa znatno manjim brojem grla, rekao je Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu.

Novi pravilnik za podsticajna sredstva u oblasti poljoprivrede posebno će značiti stočarima, koji će zahvaljujući novinama imati mogućnost da sa manje grla konkurišu za podsticajna sredstva, kaže Nenad Bačanac.

Nenad Bačanac

Ono što će svakako značiti poljoprivrednicima sa teritorije GO Lazarevac je formiranje Matične službe u oblasti stočarstva. Na zahtev svih poljoprivrednika i predsednika opštine, u GO Lazarevac formiraće se matična evidencija u stočarstu, gde će naši stočari imati priliku da vode evidenciju o svojim grlima, bez odlaska u Barajevo, Ub, Lajkovac i okolna mesta, kako su to do sada radili – kaže Bačanac.

Predaja za podsticaje u oblasti mehanizacije i stočarstva za republičke podsticaje, pomereni su za 1. jul. Svu neophodnu pomoć, naši poljoprivrednici imaće u Kancelariji za poljoprivredu, dok će dokumentaciju morati sami da nose u Beograd, kaže Nenad Bačanac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA