LajkovacVesti

Kada će biti rešeni problemi vodosnabdevanja u Lajkovcu

Vodosnabdevanje je gorući problem svih potrošača sa teritorije opštine Lajkovac, a po rečima predsednika opštine Andrije Živkovića njegovo konačno rešenje moguće je tek za dve do tri godine kada se omogući priključenje domaćinstava na hidrosistem Stubo-Rovni “Kolubara“. Bolji pritisak odnosno delimično poboljšanje trenutne situacije može se očekivati do kraja meseca kada je planiran završetak rekonstrukcije dva bunara na izvorištu “Nepričava“.

Kako je ocenio predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković dugogodišnji, zapravo višedecenijski problem lajkovačke opštine sa vodosnabdevanjem se može jedino rešiti uz pomoć regionalnog vodozahvata Stubo-Rovni, u naredne dve do tri godine.

Voda-1

Normalno vodosnabdevanje viših delova je moguće, ako ima dobre volje i kompromisa sa obe strane, što nije uvek slučaj, istakao je Živković i dodao da će se rukovodstvo opštine truditi da u narednom periodu vodosnabdevanje, posebno viših delova, bude normalizovano.

Na teritoriji Lajkovca postoje četiri podstanice, a smanjenjem pritiska njihov rad je onemogućen.

Između rukovodstva opština Lazarevac i Lajkovac dogovoren je režim da viši delovi imaju redovno vodosnabdevanje od 6 -11 časova i od 16-21 sat. S obzirom na radove na sanaciji dva bunara u Nepričavi, koji će omogućiti da svi delovi Lajkovca imaju vodu 24 sata dnevno, očekuje se normalizacija u vodosnabdevanju za dve do tri nedelje, istakao je Živković.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA