BeogradLazarevacVesti

Jos jedna akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u petak 19. oktobra

Udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac” i Grupa građana “Lazarevac naša kuća” organizuju u petak 19. oktobra akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u prostorijama udruženja u Milenijumu. Akcija počinje u 10 i trajaće sve do 16 časova. U akcijama koje organizuju ova dva udruženja prikupljeno je preko 1000 jedinica krvi.

U akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi, Udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac” prikupilo je preko 1000 jedinica ove dragocene tečnosti. U njihove akcije uključuje se sve veći broj i naših sugrađana koji nisu članovi ovih organizacija a voljni su da pomognu. Udruženi po ko zna koji put, ujedinjeni i grupa građana “Lazarevac, naša kuća” organizovaće akciju u petak u protorijama udruženja u TC “Milenijum”.

Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi Ujedinjenih za Lazarevac

Udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac” prvo je u našem mestu organizovalo potpisivanje donorskih kartica i naše sugrađane upoznalo sa značajem zaveštanja organa. Kažu da im je drago što se razvila svest o ovoj akciji, a do sada, je zahvljujući ovoj organizaciji, potpisano preko 80 kartica.

Članovi udruženja uključili su se i u akciju “Čep za hendikep” a zahvaljujući njima preko tona čepova prikupljena je i predata osnivačima ove akcije u Zrenjaninu. Udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac” prisustvovaće i tribini koja se povodom ove teme organizuje u Velikim Crljenima 28. oktobra.

Cep-za-hendikep-1

Preko 500 članova trenutno broji jedina nestranačka organizacija u našem gradu, koja za jedini cilj ima pomoć svojim sugrađanima. Od osnivanja do danas udruženje građana “Ujedinjeni za Lazarevac” uspelo je da okupi veliki broj naših sugrađana koji su svojim humanitarnim radom pokazali da je ljubav prema mestu u kojem žive i žiteljima, a posebno prema onima koji nemaju osnovne uslove za život, dovoljna da ova organizacija bude prihvaćena kao pravi primer filantropije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA