BeogradLazarevacVesti

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Elektrodistribuciji Lazarevac

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Zavoda za transfuziju krvi i Crvenog krsta Lazarevac, održana je u prostorijama Elektrodistribucije. Tradicionalna majska akcija organizuje se skoro dve decenije unazad i uvek joj se odazovu radnici svih preduzeća a posebno zaposleni u Elektrodistribuciji. I ove godine preko 30 radnika doniralo je krv a akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je u okviru nedelje Crvenog krsta koja se obeležava od 8-15. maja pod sloganom „Sačuvajmo humanost“.

U skladu sa tradicijom koja traje gotovo dve decenije unazad, Zavod za transfuziju krvi i Crveni krst Lazarevac ponosno su organizovali redovnu akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Elektrodistribucije. Ova tradicionalna majska akcija okuplja radnike svih preduzeća, ali posebno se ističe angažovanjem zaposlenih u Elektrodistribuciji. Ovogodišnja akcija privukla je pažnju i odziv većeg broja dobrovoljnih davalaca krvi, sa preko 30 radnika koji su se odvažili da učestvuju u ovom humanitarnom činu. Njihova velikodušnost i spremnost da pomognu drugima su primer solidarnosti i brige za zajednicu.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je kao deo nedelje Crvenog krsta, koja se tradicionalno obeležava od 8. do 15. maja, pod ovogodišnjim sloganom „Sačuvajmo humanost“. Ova nedelja posvećena je promociji humanih vrednosti i podsticanju građana da se uključe u različite humanitarne aktivnosti koje doprinose poboljšanju kvaliteta života u lokalnoj zajednici. Svaki dobrovoljni davalac krvi zaslužuje iskrenu zahvalnost i priznanje za svoj nesebični doprinos spašavanju života. Njihova hrabrost i humanost osiguravaju da će zalihe krvi biti na raspolaganju za one kojima je to najpotrebnije.

Ovakve inicijative ne samo što podstiču svest o važnosti dobrovoljnog davanja krvi, već i šalju snažnu poruku o solidarnosti i zajedništvu. Upravo je ovakav angažman ključni korak ka izgradnji humanijeg i saosećajnijeg društva, gde se briga za druge postavlja kao temeljna vrednost.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA