BeogradKulturaLazarevacVesti

U galeriji Simonida otvorena izložba „Proces“ korisnika Dnevnog boravka i vajara Dušana Rajšića

U galeriji „Simonida“ Centra za kulturu Lazarevac otvorena je izložba korisnika Dnevnog boravka i akademskog vajara pod nazivom „Proces“. Izložba je zbir radionica u kojima su korisnici radili reljefe koji su najtaktilnije podloge, lake za savladavanje osobama sa poteškoćama u razvoju. Višemesečni rad vajara Dušana Rajšića i korisnika Dnevnog boravka rezultirao je ovom izložbom u kojoj su učešće uzeli skoro svi korisnici a ideja je da ona postane i prodajnog karaktera.

U galeriji „Simonida“ Centra za kulturu Lazarevac otvorena je izložba pod nazivom „Proces“, koja predstavlja plod višemesečnog rada korisnika Dnevnog boravka i akademskog vajara Dušana Rajšića. Izložba je rezultat niza radionica tokom kojih su korisnici stvarali reljefe prilagođene osobama s poteškoćama u razvoju, fokusirajući se na taktičnost i jednostavnost izrade.

Ova izložba predstavlja spoj umetnosti i inkluzije, pružajući priliku osobama sa različitim sposobnostima da izraze svoju kreativnost i da se istaknu u umetničkom svetu. Svaki reljef pažljivo je osmišljen kako bi pružio zadovoljstvo i lakše savladavanje osobama sa posebnim potrebama. Postamenti su postavljeni na stolicama koje su okačene na zid kako bi se ukazalo na različitost ali istovremeno pokazalo da su i osobe koje su na neki način „vezane“ za kolica ili stolicu imale mogućnost da iskažu svoju kreativnost.

Učešće u ovom projektu uzeli su skoro svi korisnici Dnevnog boravka, čime se ističe snaga zajedništva i inkluzije u umetnosti. Ideja je da ova izložba ne bude samo prostorno iskustvo, već i da dobije prodajni karakter, omogućavajući široj publici da podrži ove talente i da se uključi u podršku osobama sa različitim sposobnostima. Ova inicijativa ne samo da promoviše umetnost kao sredstvo inkluzije, već i podstiče društvenu svest o potrebama i mogućnostima osoba sa poteškoćama u razvoju.

Kroz umetnost, ova izložba pruža priliku za otvoren dijalog o inkluziji i doprinosi stvaranju otvorenijeg i saosećajnijeg društva. Posetioci su pozvani da uživaju u jedinstvenim delima stvorenim sa ljubavlju i pažnjom, te da podrže ovu inspirativnu inicijativu koja gradi mostove između različitih svetova i podstiče prihvatanje i razumevanje različitosti.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA