BeogradLazarevacVesti

Akcija „Zavrni rukave“ u gradskom parku na inicijativu udruženja „Centrifuga“

Povodom Međunarodnog dana planete Zemlje, udruženje građana „Centrifuga“ iz Lazarevca, organizovalo je  prolećnu akciju čišćenja gradskog parka. Akcija je počela u 12 i trajala do 14 časova. Ovo je samo jedna od više od 130 akcija koje se održavaju širom Srbije u sklopu „Zavrni rukave“ akcije. Čišćenju lokacija u Lazarevcu priključilo se više od 50 naših sugrađana a iz udurženja „Centrifuga“ kažu da je ovo samo prvi korak ka očuvanju našeg grada.

Akcija čiščenja

„Zavrni rukave“ je nacionalna kampanja čišćenja Srbije koja se održava nekoliko puta godišnje. Cilj je da se što više organizacija, grupa građana i individualaca okupi da za jedan dan, na više mesta po celoj Srbiji, čiste u isto vreme. U organizaciji udruženja „Centrifuga“ iz Lazarevca održana je akcija čišćenja Gradskog parka na Međunarodni dan planete zemlje.

Marija Đoković, udruženje Centrifuga
Marija Đoković, udruženje Centrifuga

„Zavrni rukave“ ne teži čišćenju cele Srbije od smeća jer to nije moguće, ali teži omasovljenju svesti sa velikim problemom neregulisanih deponija i smeća u prirodi koji imamo, kao i mobilizaciju građana koja pokazuje jednu kritičnu masu željnu institucionalnih promena.

Akciji u Lazarevcu priključilo se preko 50 naših sugrađana.

Čišćenje gradskog parka

Predstavnici udruženja „Centrifuga“, koje od 2012. godine postoji i deluje u Lazarevcu, pozvali su sve mlade ljude da im se priključe i da se upoznaju sa radom ove organizacije preko sajta ili profila na društvenim mrežema, i uzmu aktivno učešće u radu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA