Akcijom UG “Ujedinjeni za Lazarevac” skupili 115 kg čepova

U trećem ciklusu akcije “Čep za hendikep”, koji Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ organizuje u saradnji sa zrenjaninskim udruženjem, prikupljeno je 115 kg čepova. Tokom ovih akcija lazarevačko udruženje prikupilo je preko tonu čepova. Od početka ove godine donirano je sedam ortopedskih pomagala a članovi udruženja apeluju na sugrađane da se uključe u ovu akciju.

Udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ doniralo je oko 115 kg čepova organizaciji „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina. Ovo je treći ciklus prikupljanja čepova a ove dve organizacije sarađuju od prošle godine kada su potpisali i sporazum o saradnji. I ovaj put u akciju prikupljanja čepova uključili su se svi članovi, sugrađani, Boks klub „Grejtest“ i naša medijska kuća.

Tvorci akcije „Čep za hendikep“ i ovaj put doputovali su iz Zrenjanina kako bi se zahvalili prijateljima iz udruženja građana, koji su zahvaljujući ovim akcijama prikupili preko tonu čepova i time omogućili osobama sa invaliditetom da dobiju odgovarajuće ortopedsko pomagalo.

Akcija, koja traje neprekidno od 2013. godine, funkcioniše tako što građani dobrovoljno prikupljaju čepove sa plastičnih flaša, udruženje preuzima i prodaje reciklerima. Za dobijeni novac ugroženima kupuje odgovarajuća nova i polovna ortopedska pomagala.

“Čep za hendikep” je akcija koju je i udruženje građana „Ujedinjeni za Lazarevac“ prepoznalo kao human i pravi gest prijateljstva pa će uspešna saradnja organizacije „Čep za hendikep“ i ovog udruženja biti nastavljena i dalje a sve u cilju nesebične pomoći onima kojima je preko potreban. Očekuje se da će zahvaljujući ovoj akciji i čepovima koji se prikupe biti donirano oko 100 pomagala do kraja ove godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA