Završeni unutrašnji radovi na zatvorenom bazenu u Lajkovcu, prvi kupači od 17. septembra

Unutrašnji radovi na zatvorenom bazenu, najvećoj investiciji u Lajkovcu, završeni su a prve kupače primiće na Dan opštine 17. septembra, rekao je prilikom obilaska radova predsednik opštine. Narednih dana biće raspisan tender za parterno uređenje oko objekta koji će biti dodeljen na upravu Ustanovi za sport i omladinu, a očekuje se i prijem novih 15 radnika koji će biti zaposleni u ovom objektu. Bazen ispunjava i sve FINA standarde pa će omogućiti i organizovanje svih sportova na vodi.

Nakon 2,5 godine intezivnih radova na izgradnji zatvorenog bazena u Lajkovcu, nazire se kraj. Opštinsko rukovodstvo prilikom obilaska radova napomenulo je da je beogradska firma „Alex engineering & construction“ završila svoj deo posla a da će objekat biti zvanično pušten u rad 17. septembra na Dan opštine Lajkovac. U sklopu bazena završavaju se i radovi na trafo stanici, kako bi bazen funkcionisao bez problema a uskoro će biti raspisan i tender za parterno uređenje oko objekta bazena, kaže predsednik opštine Andrija Živković.

Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac
Andrija Živković, predsednik opštine Lajkovac

Predsednik opštine objasnio je da bazen, za razliku od građana, neće imati problema sa vodosnabdevanjem.

Dnevna potrošnja bazena biće tri kubika, to je za one osnovne potrebe kada dođe do isparenja vode, jer ispod samog bazena u mašinskoj sali postoji sistem za prečišćavanje koji će tu vodu stalno prečišćavati, tako da neće biti bojazni zbog čestih nestašica vode koje se dešavaju u višim delovima Lajkovca da ovaj objekat nema vodu – dodao je Živković.

Objekat ovog tipa ne postoji u Srbiji, napominje Živković i kaže da sličan bazen postoji samo u Pirotu. Zadovoljava sve standarde FINA i očekujemo da ćemo ispuniti sve uslove za održavanje svih sportskih manifestacija na vodi, dodaje predsednik.

Bazen će biti u nadležnosti Ustanove za sport i omladinu a po rečima predsednika u njenu će posao dobiti i oko 15 novih radnika. Vrednost ove investicije je 240 miliona dinara dok je JP EPS opredelilo 55 miliona dinara za izgradnju trafo stanice i kotlarnice koje su neophodne za puštanje bazena u rad.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA