Aktiv direktora škola: Aktivnosti u školama do kraja školske godine

Investiciono održavanje škola, povećanje bezbednosti, i aktivnosti vezane za upis budućih prvaka i srednjoškolaca bile su osnovne teme sednice Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola GO Lazarevac. Ovom prilikom je najavljena poseta osnovaca iz Slovenije lazarevačkim školama kao i promocija matematike u okviru obeležavanja Maja – meseca matematike.

Sednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola imala je aktuelne teme među kojima je najznačajnije investiciono održavanje školskih objekata na teritoriji GO Lazarevac, kao i bezbednost učenika tokom završnih i maturskih ispita, maturskih večeri i drugih aktivnosti do kraja godine.

Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora škola
Verica Anđelić, predsednica Aktiva direktora škola

Ispred Saveta za obrazovanje uskoro ćemo dobiti predmet i predarčun radova, s obzirom da je svaka škola dostavila svoje zahteve šta je to što je najvažnije da se u svakoj školi organizuje, pa ćemo uskoro znati šta će se u kojoj školi do početka sledeće školske godine raditi – dodala je predsednica Aktiva direktora škola.

U cilju promocije matematike kojoj je posvećen ceo maj mesec tokom ove sednice dogovorene su aktivnosti.

Gimnazija će biti domaćin. Dana 8. maja će profesori napraviti radionicu za decu i roditelje i tada pokazati kako na neki drugi, maštovitiji način mogu sticati znanja koja se odnose na nastavu matematike – dodala je Verica Anđelić.

Lazarevačke škole biće domaćini deci iz opštine Trbovlje iz Slovenije. Nakon njihovog boravka u junu, deca iz Lazarevca će u Trbovlju boraviti od 22. do 28. septembra.

Posebne aktivnosti posvećene su pripremama budućih srednjoškolaca za polaganje završnog ispita, do kraja ove nedelje biće završen probni ispit. U ovom periodu aktuelan je i upis prvaka koji će trajati do 1. aprila.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA