BeogradLazarevacVestiŽene

Aktiv žena Lazarevca obeležio slavu

Aktiv žena Lazarevca obeležio je u restoranu u Dudovici svoju slavu Svete mučenice Veru, Nadu, Ljubav i majku Sofiju. Ovo je šesta godina zaredom kako članice Aktiva obeležavaju slavu, kojoj je prisustvovalo oko 200 gostiju iz 19 udruženja širom zemlje. Domaćini slave bili su članovi udruženja „Lek za dušu“ iz Bačkog Gradišta, a sledeće godine će to biti Aktiv žena iz Iriga.

Aktiv žena, slava

Svoju slavu, Svete mučenice Veru, Nadu, Ljubav i majku Sofiju obeležile su članice Aktiva žena Lazarevac. Slavi je, u restoranu u Dudovici prisustvovalo oko 200 gostiju iz 19 sličnih udruženja iz više gradova naše zemlje. Domaćini slave ove godine bili su članovi udruženja „Lek za dušu“ iz Bačkog Gradišta, a dogodine će to biti Aktiv žena iz Iriga.

Aktiv žena, slava

Zadovoljstvo velikim brojem gostiju izrazila je predsednica Aktiva Zagorka Uskoković.

U ime Opštine Lazarevac i predsednika Bojana Stevića, prisutnima se obratio član Veća Nikola Marinković.

Aktiv žena, slava

Vera, Nada, Ljubav i njihova majka Sofija bile su hrišćanske svetiteljke iz 2. veka. Simbol su vrlina na kojima počiva čitavo hrišćanstvo. Vere se nisu odricale ni kada im je bilo najteže i vodile su se svojim vrednostima.

Aktiv žena, slava

Ovaj praznik je posvećen ženama i njihovoj deci, a  prevashodno ćerkama, a verovanje nalaže da na taj dan treba da ih obradujete malim poklonom i posvetite im pažnju.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA