BeogradLazarevacPićeVesti

Festival sprskih vina u Lazarevcu zadovoljio brojne izlagače ali i mnogobrojne posetioce

Tradicionalni Festival srpskih vina u Lazarevcu treću godinu zaredom održan je u Glavnoj lazarevačkoj ulici po četrnaesti put. Svoja najbolja vina predstavilo je oko 60 vinarija iz cele zemlje a domaćini manifestacije, pored GO Lazarevac, bile su i lokalne vinarije koje su se predstavile dobro poznatim vinima ali i novitetima. Ovaj Festival u značajnoj meri doprineo je razvoju vinske kulture u našem gradu i jedan je od omiljenih ovog tipa među vinarima širom naše zemlje. Pored vinskih kuća, proizvode je predstavilo i nekoliko proizvođača sira i mesnih prerađevina. Predivnu atmosferu i uživanje u vrhunskim vinima, upotpunila je muzika koju su izvodili profesori Muzičke škole „Marko Tajčević“, dok su glumci Puls teatra govorili stihove o vinu. Štandove je obišao i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević sa svojim saradnicima i brojnim gostima.

Festival vina u Lazarevcu

I ovogodišnji Festival vina protekao je u znaku odličnog srpskog vina. Fokus i jeste bio na izlagačima, kojih je ove godine bilo oko 60. Kao dobri domaćini i još bolji organizatori, predstavnici GO Lazarevac i ove godine potrudili su se da svi izlagači bez kotizacije predstave svoja vina a domaće vinarije svoje štandove imale su u samom centru Glavne ulice. Predsednik GO Lazarevac Bojan Stević, obišao je sa svojim saradnicima sve izlagače i u izjavi za medije rekao da Lazarevac i svi njegovi građani mogu da budu ponosni na ovaj Festival, koji  iz godine u godinu raste, a da sami proizvođači vina u našem gradu imaju svu neophodnu podršku kako bi i dalje nastavili da rade na uzgoju vinove loze i proizvodnji vina.

Stević obilazi štandove

Domaćini i ovogodišnjeg Festivala vina bile su domaće vinarije: Milojević, Milojaš, SRŽ MIlovanović, Carpe Diem, Zorča, Dimitrijević i podrum Milovan. Mnoga od lazarevačkih vina, pored toga što su dobro poznata našim sugrađanima, pobrala su i brojna priznanja i nagrade i za sve njih Festival u Lazarevcu je deo tradicije i prilike da svoje proizvode prvenstveno predstave svojim sugrađanima.

Oko 60 vinarija predstavilo je svoje proizvode, a uz one uglavnom svima poznate, na ponudi je bilo i nekoliko  nedavno odlikovanih etiketa širom sveta, nešto rariteta, ali i potpuno novih, perspektivnih vinarija.

Pored odličnog gastronomskog užitka, prelepu atmosferu najlepše lazarevačke ulice upotpunio je i  kulturno-umetnički program profesora Muzičke škole „Marko Tajčević“ i glumaca Puls teatra. Uživalo se i ovog poslednjeg septembarskog dana u Lazarevcu sve do kasno u noć, u vinu, pesmi i stihovima.

Odlična posećenost i prodaja garant su da ćemo i sledeće godine na istom mestu uživati u još većem izboru i odličnoj organizaciji.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA