Aktiv žena obeležio šest godina postojanja

Aktiv žena Lazarevca je druženjem u restoranu ”Centar” u Dudovici obeležio šest godina postojanja i rada. Na ovoj svečanosti bilo je 36 udruženja iz cele Srbije. Preko 350 članova organizacija i udruženja koji se bave humanitarnim radom prisustvovali su proslavi povodom šestog rođendana Aktiva žena. Članice ovog aktiva bave se isključivo humanitarnim radom i poboljšanjem života osoba trećeg doba.

U veseloj atmosferi, kojom se odlikuju sva druženja Aktiva žena Lazarevac obeleženo je šest godina postojanja ovog udruženja čiji je cilj da pomogne i osnaži one kojima je pomoć najpotrebnija. Iz godine u godinu, Aktiv žena ima sve više prijatelja iz drugih gradova i organizacija koje se takođe bave humanitarnim radom i tu su da pomognu rad lazarevačke organizacije. Predsednica Aktiva žena Zagorka Uskoković kaže da je bilo teško opstati, ali da od ove godine ni podrška GO Lazarevac nije izostala. Kada ima volje i želje, ništa nije teško, dodaje predsednica lazarevačkog aktiva.

Zagorka Uskoković, Aktiv žena Lazarevac
Zagorka Uskoković, Aktiv žena Lazarevac

Prioritet Aktiva žena je humanitarni rad, a kako bi sve akcije bile uspešno realizovane neophodna saradnja sa drugim udruženjima iz Lazarevca ali i mnogih gradova iz cele Srbije. I tokom ove godine članice Aktiva veći deo humanitarnih akcija usmerile su ka našim najmlađim sugrađanima.

Po prvi put podršku domaćinima pružilo je i Udruženje građana “Veseli prijatelji” Sombor a njihova predsednica Ljubinka Jukas kaže da je izuzetno zadovoljstvo što su saradnju ostvarili i sa lazarevačkim Aktivom žena i da se nada da će jedni drugima biti jaka podrška u svim narednim akcijama ali i druženjima.

Humanitarni rad Aktiva žena neće prestati ni tokom leta. Naredne akcije očekuju ih već tokom vikenda a rad svoje organizacije članice Aktiva prezentovale su i na Sajmu trećeg doba.

Vredne, uporne, istrajne i željne da u danima penzije svoje slobodno vreme posvete humanitarnom radu ali i druženju sa drugim pripadnicima trećeg doba, uspešno već punih šest godina sprovode u delo. Bez članica Aktiva žena mnoge humanitarne akcije ne bi bile organizovane a brojne porodice ostale bez pomoći.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA