BeogradLazarevacVesti

Aktiv žena organizovao humanitarni bazar za Dimitrija Markovića iz Rudovaca

Članice Aktiva žena Lazarevca organizovale su humanitarni bazar za dečaka Dimitrija Markovića iz Rudovaca, kojem je po rođenju ustanovljena paraplegia. Kako bi Dimitrije uspeo da poboljša funkciju svojih stopala i samostalno hodao, potrebno je izvršiti još jedan operativni zahvat na privatnoj klinici ali s obzirom da troškovi lečenja prevazilaze finansijske mogućnosti porodice, Aktiv žena organizovao je akciju u glavnoj ulici. Pored prodajnih štandova, organizovan je i program za najmlađe.

Članice Aktiva žena Lazarevca udružile su svoje snage i organizovale humanitarni bazar, sa ciljem prikupljanja sredstava za malenog Dimitrija Markovića iz Rudovaca. Rođen sa dijagnozom paraplegije, Dimitrije sanja o jednom danu kada će samostalno koračati. Na štandovima je danas bilo svega, od rukotvorina, kulinarskih poslastica i raznovrsnih predmeta. Svi su se potrudili da daju svoj doprinos, a svaki prilog bio je korak bliže Dimitrijevom cilju.

Kako bi Dimitrije prohodao neophodan je još jedan operativni zahvat na privatnoj klinici, čije su finansijske pretpostavke izvan dosega porodice Marković. Njegova majka Gordana kaže da svaka podrška znači, kao i novac koji se prikupi na ovakvim događajima.

Ali bazar je bio mnogo više od prodajnog događaja. Bio je to dan zajedništva, radosti i solidarnosti. Program za najmlađe mališane bio je poseban dodatak, sa igrama, maskotama i nastupom Bojana mađioničara. Bazaru je prisustvovao i Dimitrije Marković a Aktiv žena Lazarevca pokazao je da zajedno, ma koliko veliki izazovi bili, možemo učiniti nemoguće mogućim.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA