BeogradLazarevacVesti

Osnovna škola „Knez Lazar“ obeležila tri decenije postojanja

Osnovna škola „Knez Lazar“ obeležila je Dan škole prigodnim programom u Centru za kulturu. Škola je osnovana 1. septembra 1994. godine i obeležava tri decenije postojanja i rada. Iako najmlađa obrazovna ustanova na teritoriji opštine, ovu školu trenutno pohađa 940 učenika kaže Svetlana Novičić, direktora škole i dodaje da je u ovoj ustanovi organizovan jednosmenski rad, kao i boravak za učenike od prvog do četvrtog razreda. Na svečanosti povodom Dana škole predstavnici Udruženja „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina uručili su pehare i zahvalnice učenicima ove škole koji su prikupili najveći broj čepova u proteklom mesecu.

Osnovna škola „Knez Lazar“ proslavila je svoj dan svečanim programom u Centru za kulturu. Ova škola, osnovana 1. septembra 1994. godine s ponosom obeležava tri decenije postojanja i rada. Iako je najmlađa obrazovna ustanova na teritoriji opštine, škola se ističe svojom posvećenošću kvalitetnom obrazovanju i razvoju mladih generacija. Direktorka škole, Svetlana Novičić, ističe da trenutno ovu školu pohađa 940 učenika. To je impresivan broj koji svedoči o poverenju koje roditelji i zajednica imaju u rad ove institucije.

Svečanoj akademiji prisustvovao je i predsednik GO Lazarevac Bojan Stević koji je ovom prilikom podsetio da je lokalna samouprava u prethodnom periodu uložila značajna sredstva u rekonstrukciju objekta škole, a da je nedavno postavljen još jedan multifunkcionalni teren za više sportova. Nastavićemo da ulažemo u obrazovanje i znanje i čestitam učenicima i kolektivu škole ovaj značajan jubilej, dodao je Stević.

Prigodni program povodom Dana škole bio je prilika da se zajednica, nastavnici, učenici i njihovi roditelji okupe i proslave dostignuća i uspehe škole tokom proteklih godina. Učenici su svojim talentima i veštinama doprineli svečanosti, izvodeći različite numere, dramske skečeve i pesme. Na svečanosti povodom Dana škole predstavnici Udruženja „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina uručili su pehare i zahvalnice učenicima ove škole koji su prikupili najveći broj čepova u proteklom mesecu.

Osnovna škola „Knez Lazar“ nastavlja da bude stub obrazovanja i zajednice, pružajući svakom učeniku sigurno okruženje za učenje, rast i razvoj. Njena misija i vizija su snažni temelji na kojima će graditi budućnost mladih generacija i doprinositi boljoj zajednici u godinama koje dolaze.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA