Aktiv žena u petak kod Rudarske česme za Janu Simić

Aktiv žena opštine Lazarevac organizovaće u petak, 12. marta, sa početkom od 11 časova na platou kod Rudarske česme humanitarni bazar u cilju prikupljanja novca za učenicu šestog razreda Osnovne škole „Vojislav Voka Savić“ Janu Simić. Jana već nekoliko godina bije bitku protiv opake bolesti, a stanje joj se ovih dana naglo pogoršalo. Članicama Aktiva žena će, zbog epidemioloških razloga, ovo biti prva veća akcija ove godine. Predsednica ovog udruženja Zagorka Uskoković pozvala je sugrađane da se odazovu akciji u cilju prikupljanja novca koji je Jani neophodan za dalje lečenje.

Humanitarni bazar Aktiva žena

Jani Simić, koja bije dugogodišnju bitku protiv opake bolesti, stanje se naglo pogoršalo pa su joj u kratkom roku neophodne dve intervencije. Kako samo lečenje zahteva velike troškove, Janinoj porodici je svaki dinar neophodan. Za Janin slučaj čule su i članice Aktiva žena Lazarevca koje su došle na ideju da u petak 12. marta, sa početkom od 11 časova, na platou kod Rudarske česme, organizuju prodajni bazar, a sav prikupljen novac namenjen je za Janino lečenje.

Zagorka Uskoković
Zagorka Uskoković

Zbog epidemije koronavirusa i članice Aktiva žena nisu u prilici da organizuju okupljanja, ali ipak, koliko su u mogućnosti ispunjavaju određene aktivnosti. Tokom ove godine ove humane žene su uručile hodalice osobama sa invaliditetom.

Aktiv žena, koji trenutno ima 25 članica, ovog leta će obeležiti osam godina postojanja.

Inače, u nedelju 7. marta ispred osnovne škole „Vojislav Voka Savić“, na inicijativu naše sugrađanke Jelene Milićević Plavše, sprovedena je akcija prikupljanja novca za Janu Simić. Za samo sat vremena humani Lazarevčani su prikupili više od 360 000 dinara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *