“Neobični instrumenti – žičani“ u rukama Esme, Eme, Nađe i Višnje

 Kreativna družina na čelu sa akademskim vajarom Dušanom Rajšićem ne odustaje od svojih onlajn radionica. Esma, Nađa, Ema i Višnja ovoga puta su bojile žičane instrumente. Na izgled baveći se instrumentima, one su izučavale forme bitne u vajarstvu iz kojih veštim pokretima lako može nastati skulptura. Kroz likovnu umetnost ova radionica ih je odvela i u svet muzike. “Neobični instrumenti – žičani“ radni je naziv ovog kreativnog druženja, ipak naše male umetnice su pokazale da im je ova tema i te kako poznata.

instrumenti 1“Neobični instrumenti – žičani “ stalni su izvor inspiracije akademskog vajara Dušana Rajšića koji ih poistovećuje i upoređuje sa telom i skulpturom. Izučavajući njihove oblike, elegantne linije i savršenu akustičnost Rajšić razmišlja o skulpturi, o ženskom telu kao inspiraciji od nastanka likovne umetnosti do danas. Pored toga žice su linije, linije dovoljno savršene da proizvedu zvuk, a zvuk se može naslikati… Svet likovne i muzičke umetnosti za ove četiri devojčice za sada je zabavna igra. Igra u kojoj Esma i Ema uče o muzici, slikarstvu i po malo novinarstvu. Igra u kojoj ih Nađa i Višnja verno prate dajući svoj doprinos kreativnom haosu. Ipak žičani instrumenti im možda jesu neobični ali sudeći po Eminim odgovorima nisu nepoznati.

instrumentii3Maestro ove radionice Dušan Rajšić video porukom im je pokazao kako nastaju instrumenti i objasnio vezu između muzičke i likovne kulture. Mašti i kreativnosti nema kraja, pa instrumenti u rukama umetnika mogu vrlo brzo poleteti, Dušan Rajšić najavljuje novu radionicu.

instumenti 5

Dok boje svoje violine Ema objašnjava Esmi kako se sviraju žičani instrumenti i otkriva svoja iskustva iz Beogradske filharmonije koja posebne programe posvećuje deci.

instumenti4Čekajući vreme kada će ponovo moći da se druže i stvaraju u Modernoj galeriji, ove znatiželjne devojčice nastavljaju svoju avanturu kroz umetnost. Cilj je da njihove radionice budu inspiracija drugoj deci i roditeljima. Ovo je jedan od načina da vreme provedeno u kući ispunite zajedničkim trenucima, učenjem i kreativnošću.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA