LajkovacVesti

Aktivnosti Turističke organizacije Lajkovca u septembru

U septembru će Turistička organizacija opštine Lajkovac učestvovati, sa ostalim ustanovama i udruženjima građana, u obeležavanju Dana opštine Lajkovac, prolaska prvog voza i Dana oslobođenja Lajkovca (15-17. septembra). Turistička organizacija opštine Lajkovac učestvuje i u programu tradicionalne izložbe goveda simentalske rase, koja se u Lajkovcu održava 27. septembra, na Krstovdan.

Milutin-Ranković

Direktor Milutin Ranković je nedavno gostovao na Mišaru, na tradicionalnoj koloniji povodom obeležavanja Mišarskog boja. O aktivnostima Turističke organizacije i promociji Lajkovca govorio je 22. avgusta prilikom gostovanja u emisiji “Leto uz GEM” u Lazarevcu.

Kolubara-Lajkovac

Turistička organizacija opštine Lajkovac u julu je imala pojačanu programsku aktivnost, kojima je ujedno dala doprinos “Danima Lajkovca”. Na Ivandan Turistička organizacija bila je podrška Ribolovačkom društvu “Šaran”, koje na Kolubari, u prostorijama društva organizovalo tradicionalni “Ribolovački kotlić” i takmičenje u pecanju. U umetničkom programu učestvovao je glumac Aleksandar Dunić-Ćirko, koji je govorio anegdote o glumačkom životu. Kod Jolića vodenice na Kolubari, 15. jula otvorena je tradicionalna manifestacija “Dani vodenica”.

Lajkovac

Kod Lovačke brvnare na Kolubari 22. jula održane su sledeće manifestacije: Kolubarski kotlić i Istok-zapad Lajkovačkom prugom. Organizatori devete po redu kulinarske manifestacije i takmičenja Kolubarski kotlić bili su Lovačka sekcija “Dragan Radović” i Turistička organizacija opštine Lajkovac. Nadmetala se 21 ekipa sa oko 150 učesnika iz Lajkovca, Lazarevca, Beograda i Velikih Crljeni.

U umetničkom programu nastupili su : vokalna grupa Šapčanke, klarinetista prof Petar Gojković – predsednik Odbora za kulturu Saveza Srba Francuske, harmonikaš osnivač i solista grupe Svilen konac – Blagoje Pekmezović i književnik Radovan Kalabić. U predivnom ambijentu kraj reke Kolubare, priređena je i izložba slika lajkovčanke Snežane Jovanović i mladih ruskih slikara. Kulturno–umetničkim programom i izložbom završena je manifestacija Istok-zapad Lajkovačkom prugom, koju Turistička organizacija opštine Lajkovac organizuje od 2010. godine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA