Aktivnosti Udruženja penzionera opštine Lazarevac tokom leta

Saradnja sa kompanijom ‘’Maxi’’ i Bankom hrane, osnivanje Fonda solidarnosti i pregovori sa ‘’Dunav osiguranjem’’ o dodatnom zdravstvenom osiguranju, novine su u radu Udruženja penzionera opštine Lazarevac. Novoizabrani predsednik udruženja Slobodan Petrović najavio je i izbore u mesnim odborima ali i rešenje problema prostorija udruženja u seoskim mesnim zajednicama. Do 15. juna biće doneta rešenja i o odlasku na rehabilitaciju o trošku  Republičkog fonda za penzijsko invalidsko osiguranje, najavio je Petrović.

Sa novim rukovodstvom Udruženje penzionera opštine Lazarevac, nastavlja svoje planirane akitvnosti. Plan rada opštinske organizacije u prvom kvartalu je u potpunosti realizovan a napravljeni su i prioriteti za drugu polovinu godine. Rezultati su predstavljeni na 15. sednici skupštine Udruženja penzionera Lazarevac.

penzioneri

Kako je planirano tokom letnjih meseci biće izabrano rukovodstvo mesnih organizacija penzionera u Lukavici, Barzilovici i Drenu. Kada je reč o mesnim organizacijama penzionera poseban akcenat biće stavljen na rešavanje problema vezanih za prostorije udruženja u Mirosaljcima, Arapovcu, Leskovcu, Drenu i Dudovici.

Udruženje penzionera je obnovilo saradnju sa kompanijom “Maxi“ i “Bankom hrane“ što je od izuzetnog značaja za socijalno najugroženije.

Slobodan Petrović, predsednik Udruženja penzionera
Slobodan Petrović, predsednik Udruženja penzionera

Poseban akcenat je stavljen na unapređenje zdravstvene zaštite. Pored saradnje sa DZ “Dr Đorđe Kovačević“ i organizacije preventivnih pregleda u toku su pregovori i sa kompanijom “Dunav osiguranje“ u cilju kolektivnog zdravstvenog osiguranja najstarijih sugrađana.

Do 15. juna biće doneto rešenje i poznata imena penzionera koji će otići na rehabilitaciju o trošku Republičkog fonda za penzijsko invalidsko osiguranje. Sa teritorije naše opštine otići će sto penzionera, a svi ostali mogu na odloženo i po povoljnim uslovima rezervisati smeštaj u banjama i preko opštinskog udruženja. I ove godine najstariji sugrađani učestvovaće na ‘’Olimpijadi trećeg doba’’ tokom jeseni.

U susret zimskoj sezoni i ove godine biće obezbeđeni paketi životnih namirnica kao i ugalj za socijalno najugroženije.

Za uspešnu realizaciju ovako ambicioznog programa Udruženje penzionera opštine Lazarevac očekuje pomoć i podršku GO Lazarevac ali i nadležnog sekretarijata Grada Beograda.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA