BeogradKulturaLazarevacVesti

Aleksa Kantar, dobitnik Vidovdanske nagrade za stvaralaštvo mladih

Aleksa Kantar, student Filološko-muzičkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu dobitnik je Vidovdanske nagrade GO Lazarevac za stvaralaštvo mladih. Aleksa živi u Vrbovnu, ima 20 godina i već 15 godina svira harmoniku. Završio je nižu i srednju muzičku školu „Marko Tajčević“ u Lazarevcu a trenutno je druga godina na odseku harmonike u Kragujevcu. Aleksa Kantar dobitnik je preko 30 priznanja za učešće na raznim takmičenjima a krajem ovog meseca takmičiće se u Tivtu na Muzičkom festivalu koji je usmeren na promociju klasične muzičke umetnosti, kao i razvoju publike. Najveća želja mu je da nastupi na Svetskom kupu harmonike koji će naredne godine biti održan u Istočnom Sarajevu.

Aleksa Kantar je student harmonike iz Vrbovna. Za svoje stvaralaštvo i postignute rezultate u oblasti muzike i izvođenja na harmonici, Aleksa je dobio od GO Lazarevac Vidovdansku nagradu za stvaralaštvo mladih. Ovaj mladi virtouz, harmoniku svira od svoje pete godine. Kaže da se naporan rad i trud isplati i dodaje da mu nije žao što je svoje detinjstvo proveo u vežbanju i učenju, jer uživa dok svira harmoniku.

Aleksa je trenutno na drugoj godini studija u Kragujevcu. Nastupao je na brojnim takmičenjima i za svoj rad dobio brojna priznanja. Kaže da ima preko 30 priznanja, od kojih mu je svakako najdraža nagrada s takmičenja iz Pule, gde je bio šesnaesti od 40 učesnika. Najveća želja mu je da nastupi na Svetskom kupu harmonike a tu priliku imaće naredne godine, jer će ovo prestižno takmičenje biti održano u Istočnom Sarajevu.

Na harmonici Aleksa svira skoro sve žanrove. Kaže da jedino metal muziku nije svirao, ali da veruje da će i to moći. Trenutno sa svojim prijateljima, planira da oformi bend a u potrazi je i za di džejem koji bi ga pratio i nastupao sa njim.

Dok ne ode na Svetski kup harmonike, Aleksa predano i vredno radi nadograđujući svoj izuzetan talenat i posvećenost ovoj umetnosti. Uskoro će se takmičiti na Muzičkom festivalu u Tivtu, koji je posvećen promociji klasične muzičke umetnosti i razvoju publike. Krajem jula meseca trebalo bi da otputuje u Tivat na ovo takmičenje, ukoliko prikupi novac za put i smeštaj. Mi se iskreno nadamo da će mu podršku da ode na ovo takmičenje pružiti lokalna zajednica a do tada nadamo se i nekom koncertu u našem gradu jer Aleksa Kantar nije samo izuzetan muzičar već i primer mladog čoveka čija strast prema muzici, upornost i talent obećavaju sjajnu budućnost u svetu muzike.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA