BeogradLazarevacVesti

Ambasador mira Ujedinjenih nacija posetio je Udruženje „Romski koreni“

Predsednik svetske organizacije Roma i ambasador mira Ujedinjenih nacija Jovan Damjanović posetio je Udruženje „Romski koreni“ iz Lazarevca. Cilj posete su izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina koji su raspisani za 4. novembar.

Romi na predstojećim izborima moraju glasati trezveno i pametno kako bi izabrali rukovodstvo koje će brinuti o ovoj nacionalnoj manjini, poručio je predsednik Svetske organizacije Roma Jovan Damjanović ocenjujući da je Savet u prethodne četiri godine bio korumpiran i nije štitio interese Roma.

Jovan Damjanović, predsednik Svetske organizacije Roma

Ovom prilikom koordinatoru za nacionalne manjine Gradske opštine Lazarevac Radiši Marinkoviću uručena je Zlatna plaketa za posebne programe i zaštitu socijalno ugroženog stanovništva romske zajednice. Marinković koji će na listi biti drugi, iza Jovana Damjanovića kaže da je zadovoljan podrškom opštine Lazarevac nacionalnim manjinama a kao najveći problem Roma vidi nedovoljno obrazovanje.

 

 

Radiša Marinković, koordinator za nacionalne manjine GO Lazarevac
Radiša Marinković, koordinator za nacionalne manjine GO Lazarevac

Članove za nacionalne savete 4. novembra biraju 22 manjinske zajednice, od toga 18 nacionalnih manjina je ispunilo uslov za neposredne izbore a četiri za izbore putem elektorske skupštine. Rok za predaju lista za neposredne izbore je 15 dana pre održavanja neposrednih izbora, odnosno 30 dana pre održavanja izbora putem elektorske skupštine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA