Ambiciozni planovi Akademije fudbala Lazarevac

Akademija fudbala Lazarevac u aprilu je napunila tri godine postojanja. Ova škola ima 118 polaznika, a u pitanju su petlići od 2016. do 2008. godišta. Pored treninga i utakmica Akademija za svoje članove organizuje časove engleskog jezika, veronauke, posete zatvorenom bazenu u Velikim Crljenima kao i dečije pozorišne predstave u saradnji sa Prvim prigradskim pozorištem Puls teatrom. Plan je da na jesen Akademija fudbala postane sportsko udruženje koje će pored fudbala uključiti i druge sportove poput odbojke, košarke i drugih, izjavio je za televiziju Gem, predsednik ove Akademije, Zoran Stoisavljević.

Akademija fudbala Lazarevac ima 118 članova. Pored treninga njima su obezbeđeni i drugi vidovi aktivnosti kao što su časovi veronauke, engleskog izjavio je Zoran Stoisavljević predsednik ove Akademije. Planova je mnogo, a među njima i osnivanje sportskog udruženja koje će pored fudbala uključiti i druge sportove. Na ovaj način Akademija će postati prava škola sporta što će biti novina za naš grad.

Na pomoćnom terenu FK Kolubara za Dane Lazarevca održan je drugi međunarodni turnir u fudbalu za decu uzrasta osam i devet godina, u organizaciji Akademije sporta iz Lazarevca. Oni su ugostili decu iz Grčke ali i druge timove iz naše zemlje. Turnir nije imao takmičarski karakter, a druženje i dobra atmosfera bili su u prvom planu. Dogodine će ovom turniru prisustvovati i fudbaleri iz Slovenije.

Svaki član ove školice dobija dve garniture dresova koje koriste na treninzima. Članovi ove akademije su i mališani iz Beograda i mesta u okolini Lazarevca i okolnih sela.

U planu je održavanje dečijeg kampa na Deliblatskoj peščari od 31. jula do 8. avgusta, zahvaljujući dobroj saradnji sa FK Partizan. Pored mališana iz Akademije fudbala Lazarevac kampu će prisustvovati i FK Cvetovac, a biće ukupno 100 mladih fudbalera.

Velike uspehe za samo tri godine su ostvarili članovi Akademije fudbala Lazarevac. Jedan od uspeha petlića ove školice je plasman u ligu Beograda što omogućava ovim mladim sportistima da igraju u Beogradu, u još većoj konkurenciji.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA