BeogradVesti

Andreja Mladenović o konstituisanju Skupštine

Proces konstituisanja novog saziva gradskog parlamenta počeće po okončanju kompletne izborne procedure, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Mladenović je rekao da od proglašenja zvaničnih rezultata rok za zakazivanje konstitutivne sednice 15 dana, zamenik gradonačelnika je pojasnio da je od trenutka zakazivanja rok da se sednica održi 60 dana.

Andreja Mladenović o konstituisanju skupštine

Gradska izborna komisija još nije proglasila zvanične rezultate izbora za odbornike skupštine grada Beograda, i trenutno se razmatraju prigovori i čeka završetak planirane procedure.

Zamenik gradonacelnika Andreja Mladenović je rekao da će birači na narednim izborima, za četiri godine imati priliku da ocene šta je sve realizovano.

Konstituisanje parlamenta podrazumeva izbor predsednika skupštine, potpredsednika, sekretara i zamenika sekretara, rok za izbor gradonačelnika od tog trenutka je 30 dana. To su maksimalni, zakonski rokovi, ali očekujem da će konstituisanje skupštine, izbor ograna skupštine i izbor gradonačelnika i članova veća biti u istom danu, rekao je Mladenović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA