ANIP “Kolubarsko Kolo” na “Danima Lazarevca”

U sklopu obeležavanja manifestacije „Dani Lazarevca“, na platou kod Rudarske česme nastupio je Ansambl narodnih igara i pesama „Kolubarsko kolo“ iz Mirosaljaca.

Mališani iz ANIP Kolubarsko kolo

„Kolubarsko kolo“ se Lazarevčanima predstavilo sa četiri kategoije, školicom folklora, dečijim ansamblom, pripremnom grupom kao i veteranima. Tradicionalnu manifestaciju „Dani Lazarevca“ organizuje Turistička organizacija Gradske opštine Lazarevac.

Manifestacija "Dani Lazarevca"

Tradicionalna manifestacija „Dani Lazarevca“ u sklopu koje se obeležava 131. godina od osnivanja grada, svake godine sugrađanima ponudi bogat kulturno – umetnički program. Trećeg dana obeležavanja ove manifestacije, publici se kod Rudarske česme predstavilo „Kolubarsko kolo“ iz Mirosaljaca sa svoja četiri ansambla, kaže nam Nenad Arsenijević. U ovom Ansamblu izrazili su zadovoljstvo što su pozvani da svojim nastupom upotpune ovu manifestaciju.

Nenad Arsenijević
Nenad Arsenijević

Tokom vanrednog stanja zbog pandemije koronavirusa ni članovi ansambla „Kolubarsko kolo“ nisu se okupljali niti vežbali koreografije, sada se probe održavaju ali u skladu sa propisanim odredbama. Apeluju na sve sugrađane da se pridržavaju mera koje su na snazi kako bi se sačuvalo zdravlje svih. Upravo zbog epidemiološke situacije mnogi nastupi ovog ansambla, kao i putovanja u inostranstvo su otkazani. Ipak, nadaju se skorom kraju epidemije i novim susretima sa folklorašima kako u našoj zemlji tako i inostranstvu.

ANIP Kolubarsko kolo Mirosaljci

U skolpu ovogodišnje manifestacije „Dani Lazarevca“ na platou kod Rudarske česme nastupili su još KUD „Mladost“ iz Stepojevca i Ansambl „Melodija“. Nakon „Kolubarskog kola“, predviđen je nastup Kulturno umetničkih društava „Diša Đurđević“ iz Vreoca i „Dimitrije Tucović“ iz Lazarevca kao i SFRJ benda.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA