BeogradLazarevacVesti

U Lazarevcu 45 pozitivnih na korona virus u proteklih 10 dana

 U proteklih deset dana na teritoriji opštine Lazarevac registrovano je 45 pacijenata pozitivnih na korona virus. Epidemiološka situacija na teritoriji opštine Lazarevac je nestabilna sa tendencijom pogoršanja rečeno je na konferenciji za novinare u DZ “Dr Đorđe Kovačević“. Tokom obraćanja novinarima direktor lazarevačkog doma zdravlja Jovan Milojević i epidemiolog  Dušan Vujnović podsetili su da je tokom celog trajanja epidemije broj pozitivnih pacijenata bio gotovo isti kao u proteklih deset dana.  Covid ambulanta u Lazarevcu ponovo počinje sa radom u dve smene.Boravak na kućnoj adresi u samoizolaciji od četrnaest dana obavezan je za sve kojima je ova mera određena od strane epidemiologa. Pripadnici MUP-a proveravaće i eventualno sankcionisati ukoliko se ne poštuje samoizolacija.

Nakon kriznog štaba koji je juče održan u Vladi RS i vraćanja dela propisanih mera, u domu zdravlja “Dr Đorđe Kovačević“ održan je kolegijum i razmatrana epidemiološka situacija na teritoriji lazarevačke opštine. Bitna tema odnosila se na ponovno dežurstvo Covid ambulante u dve smene i organizaciju rada doma zdravlja shodno potrebama pacijenata.

Jovan Milojević
Jovan Milojević

U poslednjih 10 dana broj pozitivnih pacijenata je porastao na 45, upozorio je epidemiolog Dušan Vujnović i apelovao na građane da se strogo pridržavaju propisanih i preporučenih mera. Vujnović je dodao da je nakon relaksacije mera broj pozitivnih pacijenata povećan.

Dušan Vujnović
Dušan Vujnović

Ovo može biti pogodan trenutak za sticanje kolektivnog imuniteta rekao je epidemiolog Vujnović ali je upozorio da starosna struktura nacije nije pogodna za taj model.

dom zdravljaSvi pozitivni pacijenti su asimptomatskih sa lakšom kliničkom slikom i nalaze se u kućnoj izolaciji. U terapiji koja je određena od strane klinike za Infektivne bolesti ovi pacijenti koriste vitamin C od 500 mg i AD kapi. Boravak na kućnoj adresi u samoizolaciji od četrnaest dana obavezan je za sve kojima je ova mera određena od strane epidemiologa. Pripadnici MUP-a proveravaće i eventualno sankcionisati ukoliko se ne poštuje samoizolacija.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA