BeogradLazarevacVesti

“Art game“ u Modernoj galeriji

  U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac na konferenciji za medije promovisana je aplikacija u okviru projekta “Art game“. Reč je o interaktivnom vodiču, igrici za decu. Aplikacija je jednostavna za upotrebu na tablet računarima i mobilnim telefonima i postala je deo stalne edukativne ponude galerije namenjen deci. Ideju je podržalo Ministarstvo za kulturu i informisanje Srbije, na konkursu za savremeno stvaralaštvo kulturne delatnosti za decu.

jelka 1Ispod novogodišnje jelke Moderne galerije najmlađe posetioce sačekaće iznenađenje, “Art game“. Reč je o aplikaciji a zapravo interaktivnom kvizu znanja. Projektnom timu Centra za kulturu koji čine kustos Darinka Stanojević i saradnica Marinka Jovanović pridružio se na projektu i  programer Dejan Popović. Njiho zadatak bio je da najmlađima na drugačiji način predstave Modrnu galeriju. Takođe cilj je afirmacija inovativnih načina edukacije dece u oblastima kulturnog nasleđa, umetnosti i kulture.

aplikacija2Dugogodišnji edukativno-kreativni rad Moderne galerije sa decom uzrasta od trećeg do šestog razreda osnovne škole rezultirao je ovom igricom. Aplikacija je jednostavna za upotrebu na tablet računarima i mobilnim telefonima i postala je deo je stalne edukativne ponude galerije namenjene deci.

aplikacija 3“Art game“ je osmišljena tako da je omogućena konstantna adaptacija  sadržaja  kroz kontrolni panel. Time je omogućeno međuinstitucionalno umrežavanja i prilagođavanje aplikacija specifičnim potrebama, kao i buduće dalje nadogranje i usavršavanja. Postoji mogućnost i da se u zavisnosti od finansijskih sredstava ova aplikacija obogati različitim interaktivnim sadržajima.

 

 

 

 

 

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA