BeogradLazarevacVesti

Asfaltirana putna deonica u dužini od 2,5 km koja spaja Prkosavu i Rudovce

Na inicijativu meštana dve mesne zajednice, Prkosave i Rudovaca, opštinsko rukovodstvo završilo je asfaltiranje putne deonice u dužini od 2,5 km koji spaja ove dva sela. Predsednik opštine Bojan Sinđelić posetio je Prkosavu i sastao se sa meštanima, sa kojima je dogovoren nastavak uređenja ovog dela opštine. Trenutno se radi i ograda na seoskom groblju u Prkosavi a u Rudovcima je asflatiran put u Simića kraju u dužini od 750 metara, rekao je ovom prilikom predsednik opštine.

Dugogodišnji problem komšijskih mesnih zajednica Prkosave i Rudovaca, predstavljao je put u dužini od 2,5 km, koji je konačno asfaltiran zahvaljujući sredstvima iz opštinskog budžeta. Prilikom obilaska ove mesne zajednice, predsednik opštine rekao je da je u prethodnim godinama infrstaruktura u ovom delu opštine bila zapostavljena a da će nakon razgovora sa meštanima biti napravaljen plan za dalje uređenje.

Pored rekonstrukcije ovog puta i sanacije ograde na lokalnom groblju u Prkosavi, sanacija puteva nastavljena je i u Rudovcima.
Meštani iz Prkosave i Rudovaca kažu da su zadovoljni učinjenjim i da pored ovog puta postoji još nekoliko manjih infrastrukturnih problema. Kako kažu najveći problem je vodosnabdevanje a 18 bunara koji su snabdevali vodom meštane, uništeni su u toku rudarske eksploatacije na površinskim kopovima.

Bojan-Sinđelić
Bojan Sinđelić

Predsednik opštine naglasio je da će uskoro biti raspisan tender Grada Beograda za primarni vodovod iz pravca Barajeva, koji će snabdevati rezervoare u Arapovcu i Mirosaljcima, čime će biti omogućeno snabedavanje vodom i mesnih zajednica Prkosava i Rudovci.
Želimo da svim građanima omogućimo bar osnovne elementarne uslove za život, a to su urađeni putevi i normalno snabdevanje vodom, rekao je ovom prilikom Sinđelić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA