Vesti

Asfaltiran put uz prugu Beograd-Bar u MZ Šopić

Na inicijativu meštana MZ Šopić završeno je asfaltiranje puta uz prugu Beogra – Bar. Ova frekventna deonica u dužini od 800 metara asfaltirana je sredstvima iz opštinskog budžeta. Putna deonica, čije uređenje su kočili i nerešeni pravno imovinski odnosi, predstvljala je dugogodišnji infrastrukturni problem meštana ovog dela Lazarevca a asflatirana je zahvaljujući angažovanju potpredsednika Vlade Nebojše Stefanovića. Rukovodstvo opštine obišlo je završenu deonicu i najavilo nastavak uređenja putne infrastrukture u MZ Šopić.

Početkom ove godine rukovodstvo opštine Lazarevac dalo je obećanje meštanima Šopića da će ulica pored pruge u dužini od 800 metara biti stavljena pod asflat. Nakon nekoliko meseci meštani su konačno dobili modernu saobraćajnicu, na čije se uređenje čekalo najviše zbog nerešenih pravno-imovinskih odnosa, kaže predsednik opštine Bojan Sinđelić.

Bojan Sinđelić

Postojao je problem nerešenih imovinsko-pravnih odnosa koji su produžili rokove za završetak ove ulice, ali uspešnom saradnjom sa Republikom Srbijom i Gradom Beogradom uspeli smo da prevaziđemo ove probleme i da na veliko zadovoljstvo, kako rukovodstva GO Lazarevac, tako i građana Mesne zajednice Šopić, završimo ulicu i na taj način ispunimo obećanje koje smo meštanima Šopića dali početkom ove godine -rekao je Bojan Sinđelić, predsednik Gradske opštine Lazarevac.

Problem ulice u Šopiću, meštani su izneli potpredsedniku Vlade Nebojši Stefanoviću, koji je prilikom posete ovoj mesnoj zajednici obećao da će ova ulica nakon postavljanja kanalizacione mreže, biti i asfaltirana. Na proleće, ostatak ove ulice u dužini od 400 metara biće urađen i spojen sa izlaskom na Ibarsku magistralu.

Bojan Stević

Oko 20 domaćinstava živi u ovoj ulici a nekon decenije dočekalo je asfalt. Zadovoljni su meštani ali i predsednik ove Mesne zajednice.

Opštinsko rukovodstvo najavilo je da će u narednom periodu biti nastavljeno uređenje puteva, kako u graskoj sredini tako i u seoskim mesnim zajednicama.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA