BeogradLazarevacVesti

Asfaltirana ulica Gvozdenog puka u dužini od 1100 metara u Bistrici

Ulica Gvozdenog puka u dužini od 1100 metara asfaltirana je u MZ Bistrica. Ova saobraćajnica vodi do spomenika na Kremenici koji je podignut u znak sećanja na Gvozdeni puk i komadanta puka Milivoja Stojanovića Brku. Radove je obišao predsednik opštine Bojan Stević i najavio nastavak ulaganja u ovaj deo opštine.

Bistrica

Ulica Gvozdenog puka, jedna od glavnih saobraćajnica u MZ Bistrica u dužini od 1100 metara,  obnovljena je i asfaltirana, pružajući sigurnije i udobnije putovanje za stanovnike ovog područja. Njena važnost nije samo u praktičnom smislu, već ima i istorijski značaj. Upravo na ovoj saobraćajnici nalazi se spomenik na Kremenici, posvećen Gvozdenom puku i komadantu puka Milivoju Stojanoviću Brki, istaknutom vojničkom lideru. Ovaj spomenik ne samo da predstavlja počast hrabrim vojnicima i njihovom vođi, već i simbol zajedništva i otpora. Radove na obnovi ulice i postavljanju novog asfalta  obišao je i predsednik opštine  Bojan Stević.

U cilju da se stvore još bolji uslovi za život meštana ovog dela opštine Lazarevac, predsednik najavljuje i nova infrastrukturna ulaganja. U toku ove godine planirano je asfaltiranje pravca Bistrica-Petkovača, koji spaja ovaj deo sa MZ Baroševac, a u planu je da i nekoliko kraćih saobraćajnica dobije asfalt, kaže Stević  i apeluje na sugrađane da daju saglasnost za uređenje ovih putnih deonica.

Ova inicijativa ne samo da će poboljšati kvalitet života stanovnika MZ Bistrica, već će doprineti i boljoj povezanosti ovog dela opštine sa ostalim delovima grada. Asfaltiranje ulice Gvozdenog puka nije samo investicija u infrastrukturu, već i u zajednicu koja će imati dugoročne koristi od ove obnove. U narednim danima nastavlja se uređenje i drugih putnih saobraćajnica, dodaje predsednik  opštine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA